avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MUNCA LA NEGRU?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MUNCA LA NEGRU?!

Lucrez de doua saptamani intr-o locatie.La interviu mi s-a promis salariul minim plus bonuri.Sunt f. incantata de locul de munca,DAR,am aflat ca o colega a muncit doua sapt .si nu a fost platita.Deasemenea am aflat ca daca nu ai lucrat o luna intreaga,nu primesti bonuri.Nu am semnat nici un contract de munca ,doar o cerere de angajare,pe care nu am pus data,deoarece asa mi-a cerut managerul.Sunt foarte derutata,am nevoie de sfaturi!Practic eu muncesc la negru,nu?Si daca nu voi fii platita si nu voi primi nici bonuri de masa cum pot demonstra ca am muncit si ca mi se cuvin niste bani?Domeniul de activitate este alimentatie publica ,dar atat eu cat si alti colegi ,nu am facut nici un fel de analize medicale ,desi multi oameni mananca din preparatele pregatite de noi!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:08, 28 August 2013
Faceti urgent o sesizare la ITM deoarece veti fi si dvs. amendata pentru ca munciti la negru.
Prestarea muncii fara intocmirea formelor legale, respectiv fara intocmirea contractului individual de munca, precum si neremunerarea pe baza unui stat de plata, constituie « munca la negru » si prezinta multe dezavantaje pentru angajati .

Primirea la muncă a pâna la cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă constitutie contraventie si care, potrivit art.16 alin.1 C.mun. , se va pedepsi cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată.

Potrivit Codului muncii, şi prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă se va pedepsi cu amenda de la 500 la 1.000 de lei.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
noaghium a scris:
...Nu am semnat nici un contract de munca ,doar o cerere de angajare,pe care nu am pus data,deoarece asa mi-a cerut managerul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - sanctiune munca la negru danielrafail danielrafail buna ziua ma numesc bogdan daniel din tg jiu am lucrat la un asa zis patron 1 luna de zile unde mi sa promis carte de munca ori contract ceea ce nu mi sa facut ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu la negru jeny84 jeny84 buna ziua as vrea sa stiu cui as putea sa ma adresez daca nu reusesc sa imi recuperez salariul de la o firma ,dar mentionez ca am lucrat 3 luni neangajata si ... (vezi toată discuția)
Angajare fara forme legale pentru preluare comenzi anyamaria anyamaria Buna ziua!As dori sa stiu ce se poate intampla daca lucrezi ne angajat.De exemplu mi sa propus sa vand online pentru un magazin de jucarii.Mai exact sa vand pe ... (vezi toată discuția)