avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare TVA la o firma suspendata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare TVA la o firma suspendata

Firma A infiintata in 2005 ca neplatitoare de TVA se inregistreaza in scopuri de TVA in 2007 , apoi in 2009 isi suspenda activitatea iar in 2010 reia activitatea.

In momentul reluarii activitatii este platitoare sau nu de TVA?Cei de la finante spun ca toate firmele care si-au suspendat activitatea trebuie sa receara iregistrare in scopuri de TVA dupa de isi reiau activitatea.
Cel mai recent răspuns: razvandmn , utilizator 09:53, 16 Noiembrie 2010
O data ce o societate devine platitoare de tva nu exista posibilitatea de a renunta la acest lucru, de la ce finante apartineti unii sunt chiar batuti in cap si mai dau si amenzi. Oricum poti sa verifici daca societatea e platitoare sau nu de tva pe situl de la finante [ link extern ]
art. 152, alin 7 cod fiscal
După atingerea sau depăşirea plafonului de scutire sau după exercitarea opţiunii prevăzute la alin. (3), persoana impozabilă nu mai poate aplica din nou regimul special de scutire, chiar dacă ulterior realizează o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de scutire.
Alexandrustefan87 a scris:

Oricum poti sa verifici daca societatea e platitoare sau nu de tva pe situl de la finante [ link extern ]


ce sa mai verifice ? ca stie deja ca nu mai este platitor
In ce priveste procedura de retragere din evidenta platitorilor de tva , cred ca temeiul legal este :
ART. 153
Înregistrarea persoanelor impozabile în scopuri de TVA
(9)De asemenea, organele fiscale competente pot anula din oficiu înregistrarea unei persoane în scopuri de TVA, conform prezentului articol, în cazul persoanelor impozabile care figurează în lista contribuabililor declaraţi inactivi potrivit art. 11, precum şi a persoanelor impozabile în inactivitate temporară, înscrisă în registrul comerţului, potrivit legii. Procedura de scoatere din evidenţă este stabilită prin normele procedurale în vigoare. După anularea înregistrării în scopuri de TVA persoanele impozabile pot solicita înregistrarea în scopuri de TVA numai dacă încetează situaţia care a condus la scoaterea din evidenţă.

si omef 1786/2010 pentru procedura .
Multumesc dna Magda Staicu, m-ati lamurit!
.....pot solicita înregistrarea în scopuri de TVA numai dacă încetează situaţia care a condus la scoaterea din evidenţă.

cred ca trebuia subliniata toata fraza, nu doar "pot solicita"
coroborat cu articolul mentionat de mine, rezulta de fapt ca exista obligatia inregistrarii in scopuri tva

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva reluare activitate in 10 ianuarie 2011 contexaudit contexaudit daca o firma avea activitatea suspendata la 31.12.2010 si isi reia activitatea in 10 ian 2001 mai poate opta pentru neplatitoare de tva (vezi toată discuția)
Reluare activitate,reluare tva? office.carmen office.carmen O societate comerciala in intrerupere temporara de activitate doreste sa isi reinceapa activitatea.Anterior sistarii a fost inregistrata in scopuri de tva apoi ... (vezi toată discuția)
D096 firma suspendata Aihan23 Aihan23 Buna ziua. Am o firma suspendata in anul 2009 inregistrata ca platitoare de TVA pe care vreau sa o reactivez si sa depun D096 pentru anularea inregistrarii ... (vezi toată discuția)