avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA D096 firma suspendata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

D096 firma suspendata

Buna ziua.

Am o firma suspendata in anul 2009 inregistrata ca platitoare de TVA pe care vreau sa o reactivez si sa depun D096 pentru anularea inregistrarii in scopuri de TVA.

Cand e mai bine sa o reactivez? In decembrie anul acesta sau in ianuarie cand o sa depun si D096?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:01, 17 Noiembrie 2011
Referitor la TVA ,va pot spune ca in momentul suspendarii firma a fost scoasa din oficiu ca platitoare de tva trecand la neplatitoare.Dar puteti intreba si depune totusi 096 cel mai bine la inceputul anului urm.Referitor la reactivare puteti astepta pana in ian.2012, pt. a fi scutit de depunerea unor decl.in plus.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
magnectical, utilizator
art. 153, alin 9 cod fiscal
Organele fiscale competente pot anula înregistrarea unei persoane în scopuri de TVA, conform prezentului articol, dacă, potrivit prevederilor prezentului titlu, persoana nu era obligată să solicite înregistrarea sau nu avea dreptul să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol. De asemenea, organele fiscale competente pot anula din oficiu înregistrarea unei persoane în scopuri de TVA, conform prezentului articol, în cazul persoanelor impozabile care figurează în lista contribuabililor declaraţi inactivi potrivit art. 11, precum şi al persoanelor impozabile în inactivitate temporară, înscrisă în registrul comerţului, potrivit legii. Procedura de scoatere din evidenţă este stabilită prin normele procedurale în vigoare. După anularea înregistrării în scopuri de TVA, au obligaţia să solicite organelor fiscale competente înregistrarea în scopuri de TVA, dacă încetează situaţia care a condus la scoaterea din evidenţă, fără a fi aplicabile prevederile referitoare la plafonul de scutire pentru mici întreprinderi prevăzut la art. 152 în anul calendaristic respectiv.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva reluare activitate in 10 ianuarie 2011 contexaudit contexaudit daca o firma avea activitatea suspendata la 31.12.2010 si isi reia activitatea in 10 ian 2001 mai poate opta pentru neplatitoare de tva (vezi toată discuția)
Factura cu tva gresita nina_2005ro nina_2005ro Buna ziua, in luna martie anul acesta, am redeschis activitatea unui srl al carui administrator si asociat unic sunt, in ideea de a vinde camionul ce se afla ... (vezi toată discuția)
Iesire platitor tva tampau gabriela tampau gabriela SC a avut codul de tva anulat din oficiu din 01.10.2012( motivul fiind depunerea a 2 declaratii trimestriale cu 0 ) . Din 01.01.2013 s-a facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)