avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA reluare activitate,reluare tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

reluare activitate,reluare tva?

O societate comerciala in intrerupere temporara de activitate doreste sa isi reinceapa activitatea.Anterior sistarii a fost inregistrata in scopuri de tva apoi si-a pierdut aceasta calitate.Intrebare : la reluarea activitatii,va deveni din nou platitoare de tva sau ramane neplatitoare pana la depasirea plafonului de 35000 euro? Daca redevine platitoare,isi redobandeste calitatea de platitor de tva prin depunerea declaratiei 010? in ce termen ? Inregistrarea in scopuri de tva este obligatorie sau optionala,la reinceperea activitatii ?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:54, 7 Iunie 2011
art. 153, alin 9 din codul fiscal
După anularea înregistrării în scopuri de TVA, au obligaţia să solicite organelor fiscale competente înregistrarea în scopuri de TVA, dacă încetează situaţia care a condus la scoaterea din evidenţă, fără a fi aplicabile prevederile referitoare la plafonul de scutire pentru mici întreprinderi prevăzut la art. 152 în anul calendaristic respectiv.

norme de aplicare
Persoanele impozabile cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (9) din Codul fiscal, datorită inactivității temporare, înscrise în registrul comerțului, potrivit legii, trebuie să solicite organului fiscal competent înregistrarea în scopuri de TVA, dacă încetează starea de inactivitate temporară.

Solicitarea se transmite organului fiscal competent, în termen de cel mult 10 zile de la efectuarea înregistrării în registrul comerțului a mențiunii privind reluarea activității, însoțită de certificatul din care rezultă înregistrarea în registrul comerțului a acestei mențiuni.

Înregistrarea în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal se va considera valabilă începând cu data înregistrării în registrul comerțului a mențiunii privind reluarea activității.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva reluare activitate in 10 ianuarie 2011 contexaudit contexaudit daca o firma avea activitatea suspendata la 31.12.2010 si isi reia activitatea in 10 ian 2001 mai poate opta pentru neplatitoare de tva (vezi toată discuția)
Devin platitor de tva daca vand un teren la 36000 euro? DiaD DiaD Daca am firma suspenda si reiau activitatea sa pot vinde un teren si cladirea aferenta cu 36000 euro devin platitor de tva? Terenul se vinde cu tva sau ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza in scopuri de tva contribuabilii inactivi si cei suspendati temporar minouche minouche As dori raspuns la intrebarile pe care le-am pus in comentariul de pe forum si anume: 1.Argumentati de ce contibuabilii au obligatia sa solicite organelor ... (vezi toată discuția)