Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

decizii de impunere cas

sunt o pfa si am primit decizie de impunere de la cas,asa cum au primit si alte pfa-uri.Intrebarea mea este de ce nu au primit si alte pfa-uri decizie de impunere de la cas chiar daca nu au contract cu cas.Cunosc chiar doua pfa-uri care nu au primit decizii si nu sunt nici pe site-ul cas,chiar daca au aceeasi activitate ca si mine(agricultura)eu am pfa din anul 2005 iar celelalte doua au din anul 2006,sa fie oare din cauza ca eu am de cinci ani si calculul s-a facut pe ultimii 5 ani ,si ei au numai de patru ani?va rog sa ma lamuriti si pe mine ,adica ,unii platesc si altii nu?
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 21:42, 10 Noiembrie 2010
Inca nu au ajuns la ei, daca as fi in locul lor m-as duce repede sa platesc, avand in vedere ca sunt asigurati prin lege si ca urmare obligati sa plateasca. Fiecare zi de intarziere inseamna penalitati ...O sa plateasca si ei, statul umbla ca nebun dupa bani. In mod normal o incrucisare a datelor de la finante cu cele de la casa de pensii se poate face intr-un timp destul de scurt daca e folosit un calculator. Depinde insa cum se fac aceste verificari incrucisate intre casa de pensii si anaf, anaf si casa de sanatate. Daca cei de la pensii iau cate un CNP, se uita la anaf daca posesorul CNP-ului a avut venituri in ultimii ani, verifica forma sub care a obtinut acele venituri, si intr-un final ajunge la concluzia ca trebuia sa plateasca procesul asta dureaza, daca totul se face ochiometric (arunca functionaru ochiu in lista X, apoi in lista Y, apoi citeste legea sa vada unde-l poate incadra pe om, ...)

P.S.
CAS cred ca reprezinta pensiile
CASS - sanatatea
Mai bine foloseste Sanatate / Pensii sa nu existe confuzie ...
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Popu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass,pentru administrator imobile la asociatie de proprietari,pensionar fratila mihaela fratila mihaela Am primit o Decizie de impunere a CASS, pe perioada2010-2012 . In martie 2011, As.de proprietari a solicitat relatii la CASS , privind obligatiile de plata. ... (vezi toată discuția)
Instiintare cnas allie22 allie22 Buna seara! Am primit de la CNAS o instiintare si am nevoie de ajutorul cuiva mai informat decat mine. In 2005 am infiintat un PFA, l-am radiat in 2010. ... (vezi toată discuția)
Pfa - obligatii la casa de pensii si sanatate (?) / am nevoie urgent de informatii concrete! Ade13 Ade13 Va scriu pentru ca ma aflu intr-o situatie de o confuzie totala, cel putin din perspectiva personala. Sunt persoana fizica autorizata pe traduceri, nu detin ... (vezi toată discuția)