avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

Buna ziua,
In data de 28.09.2010 am depus la Asociatia de Proprietari un dosar in care am cerut scutirea de plata penalitatilor deoarece am achitat la intretinere suma de baza.Administratora s-a dus cu dosarul la firma care ne furnizeaza apa si caldura.In data de 01.11.2010 a venit la Asociatia de Proprietari un raspuns de la firma care furnizeaza apa (de la CET - caldura --- nimic) si in care se spun urmatoarele:
-"cum legea 230/2007 are norme metodologice de aplicare si articolul II este o completare a legii, iar termenul de anulare a penalitatilor este de 12 luni de la data intrarii in vigoare a legii 175, normal legea ar trebui urmata de norme metodologice.Pana la aparitia acestor norme privind punerea in aplicare a legii 175/2010, a documentelor strict necesare pentru justificarea anularii penalitatilor, vom face toate demersurile necesare obtinerii unui punct de vedere oficial din partea factorilor implicati in aplicarea legii."
Bla bla bla.......???????????
Ce pot face ca sa pot beneficia de aceasta lege?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters167676 , utilizator 08:11, 12 Noiembrie 2010
Din nefericire au dreptate,nu exista norme metodologice.Din cate stiu eu scutirea este conditionata de plata cotelor de intretinere.
Va redau din legea 175/2010
Art. II
(1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si chiriasilor care detin spatiu locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) se aplica familiilor al caror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depaseste suma de 1.000 lei.
(4) Sumele cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatiile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.
Asta stiu, am depus toate actele necesare pe data de 28.09.2010 - un dosar si am achitat la zi tot ce era baza si mi-au ramas penalitati in valoare de 1900 lei.
Este nedrept sa nu pot beneficia de o lege in vigoare desi intrunesc toate conditiile.Cui trebuie sa ma adresez mai departe?
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
ContSters167676, utilizator
Legea este in vigoare inca.Nu inteleg,administratorul va preseaza sa achitati penalitatile?
Urmeaza sa ma mut si am nevoie de adeverita cum ca nu am datorii.
La cine trebuie sa ma adresez mai departe?Ce pot face?
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
ContSters167676, utilizator
Furnizorii de utilitati fiind firme mari de stat, regii, au o subordonare, au si ei restante la alti furnizori... Acestia iau foarte greu asemenea hotarari.
Pentru ca dumneavoastra aveti nevoiue urgent de a clarifica situatia acestor penalizari eu va sugerez sa faceti copii ale dosrului facut la asociatie si sa mergeti personal in audienta la directorii furnizorilor. Este posibil sa rezolvati imediat problema.

Alte discuții în legătură

Penalitati minion minion Mai e valabila LEGEA Nr. 175 din 16 iulie 2010 referitoare la penalitatile datoriilor la intretinere? Si anume ca daca platesti integral datoria esti scutit ... (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)
Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)