avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata penalizarilor la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata penalizarilor la asociatia de proprietari

buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu te mai obliga la plata penalizarilor este adevarat si daca da care este acea lege?multumesc anticipat si mentionez ca noi vindem apartamentul si achitam suma restanta/
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 11:39, 3 Mai 2011
Legea 175/2010 care prevede ca cei care platesc restantele in totalitate, au un venit sub 1000 lei /luna / membru de familie pot fi scutiti de plata penalizarilor. Acest articol de lege are o valabilitate limitata la data de 20 iulie 2011.

Va atrag atentia ca de penalizarile pe care asociatia le plateste la furnizori este aproape sigur ca nu puteti fi scutita intrucat furnizorii nu accepta aceasta scutire de penalizare. Deci va puteti baza numai pe partea din penalizarile dv. care apartine asociatiei (care intra in fondul de penalizari al asociatiei).
LEGE Nr. 175 din 16 iulie 2010
pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari
PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 502 din 20 iulie 2010

ART. II
(1) Proprietarii care îşi achită integral cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi vor fi scutiţi de la plata penalităţilor generate de suma restantă cu titlu de bază. Prin cotele de contribuţie la cheltuielile asociaţiilor de proprietari se înţelege datoria cu titlu de bază fără suma rezultată din penalităţi.
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) se aplică familiilor al căror venit net minim lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depăşeşte suma de 1.000 lei.
(4) Sumele cu titlu de penalităţi datorate către asociaţiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate şi din obligaţiile contractuale existente între asociaţiile de proprietari şi societatea furnizoare de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen La care penalităţi la cheltuielile de întreţinere se referă legea 175/2010? La cele acumulate până la publicarea legii.23.07.2010 ? (vezi toată discuția)
Cum scap de penalizarile la intretinere? herelisav herelisav SUNT SOMER AM 500 RON AM DUS LA ASOCIATIE ADEVERINTA DE VENIT SA-MI STEARGA PENALITATILE.DAR ADMINISTRATORUL REFUZA. CE POT FACE? (vezi toată discuția)
Penalizari pentru restanta la plata intretinerii maria_daniela_jescu maria_daniela_jescu Buna ziua. As dori daca poate cineva sa-mi spuna daca mai este valabila legea conform careia daca ai datorii la plata intretinerii si platesti toata suma odata ... (vezi toată discuția)