avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... ce dreptui ai cand te controleaza un politist german
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

ce dreptui ai cand te controleaza un politist german

ce drepturi ai cand te controleaza un politist in trafic din cap pana in picioare si toata masina fara sa invoce nici un motiv
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:35, 15 Noiembrie 2010
Pentru a vi se raspunde la aceasta intrebare,adresati-va unui jurist/avocat german.
Cand esti oprit trebuie sa ramai cu mainile pe volan pana ei iti cer actele la control,daca ti se spune sa cobori din masina pt ati verifica masina poti intreba care este motivul ,iar daca iti fac vre-un proces verbal ,tu poti sa nu il semnezi (daca nu esti de acord cu ceea ce au constatat ei) si sa spui ca ai voie prin lege sa iti suni avocatul (asta in cazul in care crezi ca toate lucrurile ar duce mult mai departe).Trebuie sa stii ca in Germania ai nevoie de avocat la orice pas ,dat fiind faptul ca esti strain ....A mai fost cineva cu tine in masina?In ce parte a Germaniei te-au oprit?Ti-au intocmit vre-un proces verbal ,ce ti-au scris?????
Cu mainile pe volan nu trebuie sa ramai in Germania.
In tarile spatiului Schengen politia are dreptul la un control, exact ca si la granita. Adica fara nici un motiv poti fi controlat asa cum se facea inainte la granita. Acest control se face in general intr-o zona pana la 50 km fata de granita, in jurul aeropoartelor internationale respectiv garile marilor orase, in jurul porturilor.
Deci daca este vorba de un astfel de control, atunci este legal, nu este nevoie sa suni vre-un avocat.
kappauser a scris:

Cu mainile pe volan nu trebuie sa ramai in Germania.
In tarile spatiului Schengen politia are dreptul la un control, exact ca si la granita. Adica fara nici un motiv poti fi controlat asa cum se facea inainte la granita. Acest control se face in general intr-o zona pana la 50 km fata de granita, in jurul aeropoartelor internationale respectiv garile marilor orase, in jurul porturilor.
Deci daca este vorba de un astfel de control, atunci este legal, nu este nevoie sa suni vre-un avocat.

Cum spui tu,dar eu te intreb ,daca nu trebuie sa tii mainile pe volanul masinii atunci unde sunt mai bine tinute mainile la vedere? caci in Germania cand esti oprit trebuie sa ramai in masina si cu mainile la vedere.
Eu am raspuns in cunostinta de cauza.
O seara placuta.
Cu mainile pe volan se sta in SUA, pana cand politistul te invita sa scoti cu atentie actele. Asta pentru ca in SUA foarte multi cetateni detin arme, cu sau fara autorizatie, politistii trebuie sa fie deosebit de precauti.

In Europa situatia este mult mai restrictiva in domeniul armelor, nu exista atiti cetateni care au o arma, de aceea nu exista aceasta “regula”. Bineinteles daca esti somat sa tii miinile la vedere trebuie sa te executi.
Si politistii sunt totusi bine pregatiti psihologic, cam recunosc cazurile unde trebuie sa fie mai precauti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost oprit în trafic, tras pe dreapta și mi s-a spus să ... sanda1234 sanda1234 Am fost oprit în trafic, tras pe dreapta și mi sa spus să stau cu mâinile pe volan, în mașină. Pentru că întocmirea procesului verbal pentru ... (vezi toată discuția)
Am fost sancționată de poliție pentru 69 km la oră în localitate, amenda și suspendarea permisului pe 30 zile. este ok? NicoMiha NicoMiha Buna ziua. Când mă întorceam de la servici la ieșire din localitate am fost oprită ca circulam cu 69 km/h. Nici un fel de problema. Am dat actele și ... (vezi toată discuția)
''stai in masina cu mainile pe volan sau iti iau permisul pentru 6 luni!'' valy1234 valy1234 Pe scurt, aseara am fost oprit de un politist grabit care s-a prezentat neinteligibil in timp ce cautam actele masinii prin torpedou. S-a uitat prin acte, m-a ... (vezi toată discuția)