avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu prenatal si indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu prenatal si indemnizatie

Buna ziua ,as vrea sa stiu cum se plateste concediu prenatal si indemnizatia .85% din salariu brut sau din cel net ? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:17, 14 Noiembrie 2010
baza de calcul sunt veniturile brute pe ultimile sase luni lucrate inainte de medical impartite la zilele lucrate efectiv in ultimile sase luni inainte de medical, iar rezultatul il inmultiti cu 85% si va reiese media pe zi.
Media pe zi inmultita cu numarul de zile de medical.

Se retine doar contributia la pensi la minim pe economie.
1. Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005 din care se retine doar contributia de asigurari sociale (CAS).
Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

2. Indemnizatia pentru CCC este in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
Se ia in calcul veniturile nete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de sarcina alina_cj alina_cj Buna ziua. Cu 3 luni inainte de a intra in prenatal am fost in concediu medical. In aceasta perioada voi beneficia de 85% din 75% din salariul net? (vezi toată discuția)
Concediul pentru post-prenatal este platit 85 %din net sau brut? corinaionescu1 corinaionescu1 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa nasc de curand, si tot incerc sa ma pun la curent cu drepturile gravidelor si cu cat voi fi platita pe perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate AmaliaPopescu AmaliaPopescu As dori sa aflu care va fii valoarea indemnizatiei de maternitate in cazul in care doresc sa raman insarcinata,dar si valoarea concediului ... (vezi toată discuția)