avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionarii romani in strainatate.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionarii romani in strainatate.

In primul rand tin sa salut pe toata lumea si va multumesc anticipat pt eventualele sfaturi.As dori sa plec din tara cu toata familia,inclusiv parintii mei care sunt pensionari, si sant interesat daca se pot muta asigurarile sociale din Romania in Franta. Poate beneficia un pensionar roman de servicii medicale in alta tara si anumeFranta in baza contributiei sociale platite in Romania?exista acord in acest sens? Sau care este solutia cea mai buna si cum se transfera pensia in Franta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vladmarian , utilizator 21:31, 15 Noiembrie 2010
Buna seara,

Un beneficiar de pensie din Romania care va pleca in Franta nu beneficiaza de servicii medicale in baza contributiilor obligatorii platite statului roman. Numai persoanele care lucreaza acolo si primesc si o pensie din partea statului roman pot beneficia de prestatii din sfera asigurarilor sociale de sanatate. Romania a incheiat cu Franta conventie in domeniul asigurarilor sociale inca din 1976. Mai multe puteti citi accesand link-ul de mai jos:
[ link extern ]

Parintii dvs. pot sa transfere in Franta drepturile de pensie pe care le primesc din partea statului roman sau pot primi in continuare pensia din tara, prin bancile cu care Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale a incheiat conventii in acest sens. Modalitatea concreta de transfer o vor afla la casa de pensii, unde urmeaza sa completeze formularele necesare.
multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu cotizare pentru pensie chiojdean chiojdean buna seara doresc sa aflu daca,dupa legile actuale ale Romaniei si ale C.E.,un muncitor cotizeaza in Romania cel putin stagiul minim si intr-o alta tara a C.E. ... (vezi toată discuția)
Pensie in alta tara ContSters89182 ContSters89182 Buna ziua. Am 2 intrebari: 1.Cineva care beneficiaza aici de pensie, prin plecarea in alt stat, i se echivaleaza pensia acolo? Ce trebuie sa faca sau ce ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pentru anii lucrati in strainatate rica2007 rica2007 Am lucrat 15 ani in Franta (contract, plata asigurari sociale, totul la zi), in domeniul militar. Pentru aceasta activitate primesc lunar o renta / pensie. ... (vezi toată discuția)