avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sunt necesare studiile de masterat pentru a ocupa ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sunt necesare studiile de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere?

Va rog sa-mi spuneti daca, este nevoie de studii de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere la o institutie publica (e vorba de cazul unui functionar public)?
Potrivit art. 92 alin. 1 din Legea 188/1999, exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii.
Conform art. 57, alin. 7 din Legea 188/1999, pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, candidaţii trebuie să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.
Potrivit art. 66, litera a) din Legea 188/1999, pentru a participa la concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere, funcţionarii publici trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie absolvenţi de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.
In sfarsit, conform art. 31, alin. 1 din Legea nr. 294/2010 (legea salarizarii unitare), condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea funcţionarilor publici de conducere, in cazul exercitării cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere, precum şi pentru funcţionarii publici care ocupă o funcţie publică de conducere, pe o perioadă de 5 ani de la data intrării in vigoare a prezentei legi.
In concluzie, avand in vedere aceste prevederi legale, un functionar public care nu are studii de masterat, poate exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere, prin promovare temporara (conform art. 92 din Legea 188/1999)? Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:51, 27 Mai 2012
teoretic, studiile de masterat sunt necesare...practic insa, se va accepta promovarea temporara si fara acestea...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultima versiune a legii nr. 188/1999 laura-ioana laura-ioana Buna ziua! va rog sa-mi spuneti care este ultima versiune actualizata a legii nr. nr. 188/1999, si unde o pot consulta cu toate actualizarile si modificarile ... (vezi toată discuția)
Exercitarea cu caracter temporar a unei functii de conducere redirina redirina Buna ziua. Sunt consilier asistent ( deocamdata, examenul de promovare in grad principal il dau deabia luni) cu o vechime de 5 ani si studii superioare, ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru ocuparea functiei de secretar unitate administrativ teritoriala adon adon Buna ziua, Stiu ca legislatia prevede ca si conditii de ocupare a functiei de secretar sa ai studii juridice sau administrative, cursuri postuniversitare si 5 ... (vezi toată discuția)