avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura si contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura si contract de comodat

Am cumparat un autoturism insa din cauza ca nu impozitul de aprox.8000 lei nu era achitat nu s-a putut transcrie, prin urmare a ramas pe numele vechiului proprietar mie facandu-mi o imputernicire notariala respectiv un contract de comodat pentru a putea folosi autoturismul. Autoturismul fiind unul mai deosebit i-am facut o polita casco bineinteles in numele proprietarului din acte adica vechiul proprietar.Nu a fost nici o problema pana cand autoturismul a fost avariat destul de grav. Vechiul propietar si cel din acte a aflat si acesta incearca cu orice pret sa incaseze el banii de la casco. Prin procura eu sunt imputernicit inclusiv in relatiile cu asiguratorul. Ce imi recomandati sa fac? daca eu prezint contractul de vanzare cumparare care imi da drept asupra auto. contractul casco se anuleaza deoarece in conditiile de asigurare este stipulat ca el inceteaza in momentul vanzarii bunului asigurat. Vechiul proprietar este de rea credinta si doreste cu orice pret sa incaseze bani care nu i se cuvin avand in vedere ca el a vandut autoturismul odata. Astept sfatul dvs. Procura respectiva ii restrictioneaza cu ceva drepturile ? Dar eu cu procura ce valoare am in fata asiguratorului atata timp cat el e proprietarul din acte?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 22:02, 16 Noiembrie 2010
Trebuia să specificați în procură că puteți încasa drepturile bănești de la societățile de asigurări în caz de accident. Sau scrie? Atunci în mod normal ați putea să faceți acest lucru dacă nu a revocat procura.
Procura specifica ca am dreptul sa incasez bani de la asigurare, insa si el vrea acelasi lucru.Cum sa fac?
In mod normal, beneficiarul initial si de drept al politei de asigurare este titularul contractului de asigurare, adica fostul proprietar.
Dar acest contract de asigurare inceteaza in momentul vanzarii masinii, chiar daca aveti prin procura dreptul de a relationa dvs. cu asiguratorul.
Nu vreau sa va dezamagesc, dar cred ca nimeni nu va putea fi beneficiarul politei de asigurare, in conditiile in care contractul de asigurare are clauza de incetare in cazul vanzarii masinii, iar dvs. ca nou propietar nu aveti alt contract de asigurare.
Va sfatuiesc sa va intelegeti cu fostul proprietar, care este titularul contractului de asigurare, sa incaseze prima de asigurare si sa v-o returneze (cel putin partial) dvs. fara sa mai faceti referire la faptul ca masina a fost vanduta, conditie in care pierdeti toti.
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare auto-reparatie cumparator carmen2014 carmen2014 Buna ziua, am uramtoarea speta, un autovehicul asigurat cu casco este vandut la o data x, ulterior unul din angajatii societatii cumparatoare deschide un dosar ... (vezi toată discuția)
Astra vrea sa-mi dea bani pentru accident produs cu masina vanduta stoicavasile stoicavasile Am vandut masina acum un an iar cel care o detine a fost implicat intr-un accident iar societatea de asigurari vrea sa-mi dea despagubirea mie intrucat noul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, drept de proprietate, am ... nicolaect nicolaect buna ziua, transfer drept de propritate: teren extravilan am o \'procura speciala\' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura ... (vezi toată discuția)