avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua, drept de proprietate, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua, drept de proprietate, am ...

buna ziua,
transfer drept de propritate: teren extravilan
am o 'procura speciala' semnata de catre vinzator si autentificata de notar in 2007. in procura este notat: "prezentul mandat este cu titlu gratuit, netransmisibil si irevocabil". Dupa Codul vechi (in 2007) fiind irevocabil ar trebui sa fie valabil si acum 2021. Rog confirmati.
cu respect /nct
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:20, 11 Mai 2021
Faptul ca este sau nu revocabil are mai putina importanta. Important este ca mandatul a fost acordat pe codul civil vechi, in 2007, si ca nu s-a specificat un anumit termen de valabilitate, in acest caz, mandatul fiind in continuare valabil (spre deosebire de mandatele acordate pe noul cod civil, dupa 2011, cand, daca nu se specifica un anumit termen de valabilitate, mandatul este in mod automat valabil 3 ani)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sper ca cine a imputernicit mai e in viata.
Persoana care a imputernicit nu mai este in viata. Ce se mai poate face in situatia asta?
Trebuie dezbatuta succesiunea dupa proprietar si incheiat contract de vanzare cu mostenitorii.
Terenul s-a vandut coform cu pretul pietei (2007) la solicitarea propietarului/defunct. Eu am platit toate taxele din 2007 pana 2021. Dar acum un (din 4) mostenitor nu este de acord si vrea terenul. Exista vreo cale de atac?

Alte discuții în legătură

Drept de folosire imputernicire laviniaruth laviniaruth Am o imputernicire pentru a vinde un teren al unchiului meu care este in viata. Dupa decesul lui mai este valabila?Daca este mentionat ca sunt imputernicita sa ... (vezi toată discuția)
procura Veronica Popescu Veronica Popescu Pot ataca procura pe care o voi reda in continuare cuvant cu cuvant, motivul fiind ca prin aceasta procura nu i se permitea persoanei imputernicite sa vanda? ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)