Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum cer recalcularea alcoolemiei ?

cerere recalculare alcoolemie:sorry:
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:12, 19 Noiembrie 2010
Nu aveti doua probe biologice recoltate?
Dvs. indicati doar o valoare.
Reveniti cu detalii.
Proba biologica include doua teste la interval de o ora.
Nu ati dat decat o valoare, de 1,05.
Spuneti ambele valori, pentru a vedea daca erati in absorbtie sau in eliminare, apoi trebuie sa tineti cont de ce si cat ati mancat, de greutatea corporala, etc.
Babuinu a scris (insa ca intrebare noua pe care am sters-o) ca alcoolemia lui a fost prima data 1,25 la mie iar a doua oara 1,05. Adica are ficat bun (are probabil intre 18-25 de ani) si metabolizeaza ceva mai bine alcoolul decat media (0,18 la mie).
Bon. Acum intrebarea fireasca este: ce-si doreste babuinu sa obtina cu recalcularea alcoolemiei? Dovada ca la ora cand s-a urcat la volan avea o alcoolemie probabil ceva mai mare? Nu prea e in avantajul lui. Dar ...
@ babuinu Cererea se formuleaza oral in fata procurorului sau in fata instantei de judecata insa cererea trebuie sustinuta in sensul ca procurorul/instanta o sa va intrebe ce doriti sa dovediti cu acest mijloc de proba. Chiar asa, ce doriti sa dovediti?
u.b.i.k. a scris:

1,25 la mie iar a doua oara 1,05.

Asta inseamna ca deja era in faza de eliminare, fapt ce nu-l avantajaza deloc.
Daca era in absorbtie, putea dovedi ca alcoolemia cea mare il prindea acasa, dar asa reiese ca atunci cand l-a depistat, era mai beat ca oricand.
Nu va sfatuiesc sa solicitati calculul retoactiv, asa cum spune si maestrul u.b.i.k.,ce doriti sa dovediti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la colan 0,60 in aerul expirat/1,1 probe sange dani gabrian dani gabrian Buna seara, As dori o lamurire! Daca am consumat bauturi alcoolice si la proba cu etilotestul mi-a iesit o,60 mg aer expirat, si la sange 1,1mg pot sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,revin cu o intrebare am fost depistat cu alcoolemie ... AndreiN123 AndreiN123 Buna ziua,revin cu o intrebare am fost depistat cu alcolemie la volan,prima proba de sange mi a iesit 0.85,totodata eu am o boala la ficat,la recalculare m ar ... (vezi toată discuția)
Care proba de sange se are in vedere cand se hotaraste o pedeapsa? exclusivcip exclusivcip BUNA ZIUA.ANUL TRECUT AM AVUT UN ACCIDENT IN LUNA AUGUST CARE S-A SOLDAT DOAR CU PAGUBE MATERIALE.PRIMA PROBA IN SANGE A IESIT 0.75 IAR CEA DE A DOUA ... (vezi toată discuția)