avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Toate firmele sunt obligate sa aiba contract cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Toate firmele sunt obligate sa aiba contract cu salubritatea?

Buna ziua. Am inteles de la contabila mea ca toate firmele sunt obligate sa aiba contract de servicii cu salubritatea altfel cei de la mediu conform legii pot sanctiona.
Domeniul de activitate este 4690, comert cu ridicata nespecializat, am un depozit inchiriat, nu am activitate de productie, practic cum intra marfa asa iese...nu rezulta deseuri din activitatea mea. Nu am reusit sa gasesc legea. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: claustara , utilizator 12:52, 19 Noiembrie 2010
hg 621/2005, art.20.B-)

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2010
ContSters123067, utilizator
Salut...multumesc pentru raspunsul prompt, la articolul 20 spune - Operatorii economici deţinători de deşeuri de ambalaje au următoarele obligaţii bla bla bla...
Rezulta ca daca nu detin deseuri nu am obligatii.
M-am lamurit, nu am nevoie de nici un contract cu salubritatea.
salut... mai e si aici l. 426/2001B-)

[ link extern ]



Bun, atunci apare o nelamurire in hg 621/2005, art.20 se spune ca: Operatorii economici deţinători de deşeuri de ambalaje au următoarele obligaţii:
a) să asigure valorificarea şi, respectiv, reciclarea deşeurilor de ambalaje prin mijloace proprii sau prin predare către operatorii economici autorizaţi;

iar conform Legii privind gestionarea deşeurilor, Legea 426 din 2001, agenţi economici sunt obligaţi să încheie contracte pentru colectarea şi transportul acestor deşeuri către punctele finale de depozitare şi, totodată, sunt obligaţi să achite contravaloarea acestor servicii către unităţile specializate.

Legea din 2005 o anuleaza pe cea din 2001 sau este complementara?
Pentru toate firmele se aplica sau doar pentru cele la care prin natura domeniului rezulta deseuri?
Uf! incurcate sunt caile domnului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitate privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje abordeianu abordeianu Vreau si eu sa inteleg cui revine resposabilitatea indeplinirii obiectivelor anuale de valorificare si reciclare in conditiile in care o firma produce ambalaje ... (vezi toată discuția)
Contract de colectare deseuri reciclabile???? alina.chivu alina.chivu In sect 6 au venit reprezentanti ai primariei care pretind obligativitatea incheierii unui contract de colectare deseuri reciclabile incheiat cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu pt ambalaje stanciu_cecilia stanciu_cecilia Buna ziua, Am infiintat de curand o firma ce importa din strainatate aspiratoare profesionale, ambalate in cutii de carton si in interior ambalaje de plastic. ... (vezi toată discuția)