Buna. Sunt PF - croitor. Ultimele 6 luni am lucrat cu contract in strainatate, deci am fost inactiv ca PF. La intoarcere am aflat ca am de platit pentru ultimul semestru o suma uriasa fata de cele precedente. La inceputul anului, venitul estimat a fost de 2500 ron. Acuma am aflat ca sunt trecut la 5000 ron. Cum s-a ajuns la asa suma?
Veniturile ca PF au fost aproape nule anul acesta, dar venitul net estimat a fost dublat.
Multumesc pentru raspuns. Mai doresc doar sa fac niste completari. In 15.03 mi-au fost ceruti 97 ron, in 15.06 - 97 ron. 15.09 - 97 ron, iar pana in 15.12 - 508 ron. Este in plus suma de 411 ron. Pare a fi o diferenta de impozit de 100 ron pe fiecare semestru de plati.
OUG nr. 58/2010, pct. 8. prevede:
La articolul 49, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (2^1), cu urmatorul cuprins:
"(2^1) Venitul net anual dintr-o activitate independenta stabilit pe baza normei de venit nu poate fi mai mic decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la momentul stabilirii normei de venit, inmultit cu 12."
Deci, venitul net anual nu poate fi mai mic de 7.200 lei (600*12), iar pentru semestrul II venitul minim este 3.600 (7200/2)
Documente pfa
aiurelu36
Am un pfa din 2008 sunt platitor de tva,tin contabilitatea in sistem real.Ce documente ,taxe si impozite trebuiesc depuse si platite la finante,sanatate etc.. (vezi toată discuția)