avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire



buna ziua.Ce proceduri potrivit legii pot initia in vederea anularii certificatului de urbanism emis precum si autorizatiei de construire de catre primarie, in conditiile in care sunt nereguli in sensul ca : memoriul intocmit pentru eliberarea autorizatiei de constructie/desfiintare conform legii 50/1991 cuprinde fotografii cu un alt imobil decat cel ce trebuia desfiintat si asta datorita faptului ca respectivul imobil mai intai a fost demolat si ulterior s a solicitat autorizatie pentru desfiintarea lui .
Autorizatia eliberata este pentru un imobil p+m ,in realitate s a construit P+1.
S-au construit deasemeni balcoane cu vederi spre proprietatea vecina si fara a fi prevazute in aut de construire.Am sesizat prin plangere Serviciul de Urbanism si in urma verificarilor ,proprietarul a fost sanctionat contraventional cu suma de 3000 lei.Problema este ca acesta merge mai departe cu constructia si nu tine cont de prevederile certificatului de urbanism si a aut .de construire.Ce putem face noi vecinii in aceasta situatie ?Sa contestam in contencios administrativ eliberarea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire tinand cont de modul inselator in care s -a desfiintat initial constructia existenta ?Dar si pentru faptul ca s a permis constructia pe o suprafata de doar 54 mp iar beneficiarul constructiei s a folosit de teren in proportie de 90%? P.O.T nerespectat .S au sa mergem direct in instanta pentru judecarea pe fond a cauzei privind ridicarea acestei constructii cu nerespectarea actelor administrative emise ,asta in conditiile in care imobilul nu are receptia finala efectuata si deci nu este inscris nici in cartea functiara conform legii nr 7/1996? Astep raspunsuri avizate .Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:55, 23 Noiembrie 2010
Ati mai ridicat aceasi problema si vi s-a raspuns aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
promovati o actiune prin care sa cereti anularea in contencios-administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire socrate111 socrate111 buna ziua.Ce proceduri potrivit legii pot initia in vederea anularii certificatului de urbanism emis precum si autorizatiei de construire de catre primarie, in ... (vezi toată discuția)
Accordul notarial al vecinului pentru a construi o casa niutzu niutzu Buna ziua, As dori va sa prezint acest caz in speranta ca cineva poate oferi cateva sfaturi/ solutii. Am un teren intr-o zona rezidentiala din jurul ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon tip logie lucian1956 lucian1956 Buna seara, Un proprietar doreste sa inchida un balcon tip logie cu tamplarie termopan. Blocul nu este reabilitat. Unii vecini spun ca nu se poate fiindca ... (vezi toată discuția)