avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... detasare, delegare sau mutare?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

detasare, delegare sau mutare?

daca sunt functionar public intr-o primarie si sunt incadrata ca referent de specialitate intr-un anumit birou , poate conducerea unitatii sa ma mute ( sau delege) la alt birou in cadrul aceleiasi institutii pe un post superior - inspector, mai ales ca eu nu doresc acest lucru?
Studiile mele sunt pentru biroul in care lucrez in prezent si nu am nimic comun cu activitatea biroului in care urmeaza sa ma mute.
Cel mai recent răspuns: gargaritarita , utilizator 20:24, 24 Noiembrie 2010
nu, nu se poate, intrucat, dvs. detineti o functie publica de executie, iar postul pe care se doreste a fi mutata ( definitiv sau temporar) este tot o functie publica de executie.
conf. art. 91 din legea nr. 188/1999, mutarea definitiva sau temporara, se dispune pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie, clasă şi, după caz, de acelaşi grad profesional, sau pe o funcţie publică vacantă de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului. :)
Sa va mute legal nu poate pentru ca la ora actuala ma indoiesc ca pe statul de functii sunt posturi vacante.In schimb permiteti sa va spun ca primarul va poate delega atributii ,tinand cont ca sunteti functionar public,din alte birouri.Ca exemplu cunosc caz in care o persoana care a terminat facultatea de management,este incadrata pe post de inspector la patrimoniu iar prin dispozitie de primar este delegata cu 30% la compartimentul de stare civila,unde de altfel isi desfasoara activitatea.Deci...:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutarea functionarului public luccia luccia Doresc unele lamuriri. Angajat intr-o institutie publica, referent asistent intr-un anumit birou, subordonata sefului de serviciu. Sef birou ,unde ... (vezi toată discuția)
Mutare b123 b123 Functionar public intr o institutie publica se poate muta la Politia Locala? (vezi toată discuția)
Mutare definitiva adinutza.2008 adinutza.2008 Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, ... (vezi toată discuția)