avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... mutare definitiva
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

mutare definitiva

Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, hotararea consiliului local privind aprobarea modificarii organigramei si a statului de functii in acest sens si dupa aceea se emite dispozitia?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 12:26, 13 August 2010
Art.91 din Legea 188/1999
(2) Mutarea definitiva poate avea loc in urmatoarele situatii:
a) cand se dispune de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea functionarul public pe o functie publica vacanta echivalenta, de aceeasi categorie, clasa si, dupa caz, de acelasi grad profesional, sau pe o functie publica vacanta de nivel inferior pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului. In cazuri temeinic justificate, mutarea se poate dispune motivat de conducatorul autoritatii sau institutiei publice, cu repartizarea postului corespunzator functiei detinute de functionarul public. In oricare dintre situatii este necesar acordul scris al functionarului public;
b) la solicitarea justificata a functionarului public, cu aprobarea conducatorului autoritatii sau institutiei publice, pe o functie publica vacanta echivalenta, de aceeasi categorie, clasa si, dupa caz, la acelasi grad profesional, sau pe o functie publica vacanta de nivel inferior pentru care sunt indeplinite conditiile specifice prevazute in fisa postului;
c) in alte situatii prevazute de dispozitiile legale.
Primarul emite dispozitia mai intai,apoi ANFP si dupa Consiliul Local.Parerea mea!
pey.... unde sa fiti mutat, daca postul inca nu exista? :)
aprobati organigrama, cu acel post, apoi primarul va emite dispozitia de mutare in cadrul acelui compartiment. ANFP trebuie instiintat in termen de 10 zile de la modificarea intervenita in situatia functionarului public. Atat si nimic mai mult, nu mai e nevoie de avizul ANFP, intrucat mutarea nu se mai poate dispune in interes public. :)
Acest post exista in organigrama si este vacant. Persoana (functionar public) pe care o mut dintr-un compartiment in altul are acelasi grad clasa treapta ca postul vacant (adica o mut pe o functie echivalenta vacanta).
oki, atunci, solicitati fct. public sa-si exprime in scris acordul cu privire la mutare, emiteti dispozitia de mutare ( definitiva sau temporara), comunicati-o la ANFP in termen de 10 zile si fct, public, in termen de 5 zile, si cu asta, ura si la gara. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mutarea definitiva este necesar avizul anfp? gabrielatei gabrielatei VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA PENTRU MUTAREA DEFINITIVA A UNUI FUNCTIONAR PUBLIC IN CADRUL ALTUI COMPARTIMENT, ESTE NECESAR AVIZUL A.N.F.P.? (vezi toată discuția)
Mutare temporara unroman unroman mutarea temporara in alt compartiment in cadru aceleasi institutii se poate face daca in cadrul acelui compartiment nu exista o functie vacanta sau temporar ... (vezi toată discuția)
Mutare sau transfer? rdjtm rdjtm Buna ziua, Prin ce modalitati se poate realiza plecarea unui functionar public dintr-o localitate in cadrul unui birou din alta localitate, in cadrul ... (vezi toată discuția)