avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre divort

:(:(:(Sora mea a divortat,iar in urma acestui divort a fost de acord sa nu mai poarte numele de familie a fostului sot,ci sa treaca inapoi la numele ei de ,,fata".A trecut aproape un an de zile de la divort,iar ea inca nu si-a schimbat numele ,deci ea nu si-a schimbat numele nici macar din buletin.Ce se va intampla?Va plati amenda?Cat?Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
cineva_eu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 22:06, 23 Noiembrie 2010
nu cred ca o va amenda nimeni!
..dar trebuie sa maerga totusi sa-si schimbe actele de identitate si
sa se treaca cu numele pe care il are acum!
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
Daniel Coman, Avocat
Va multumesc pt raspuns.
Ea zice ca nu are timp sa-si schimbe numele deocamdata,de aceea sunt ingrijorata ...
cineva_eu a scris:

Va multumesc pt raspuns.
Ea zice ca nu are timp sa-si schimbe numele deocamdata,de aceea sunt ingrijorata ...

Trebuie să-și facă timp și pentru asta. :foottap:
Dupa ramanerea definitiva a hotararii, ar trebui sa-si schimbe starea civila la primarie si schimbarea numelui de familie conform sentintei judecatoresti de desfacere a casatoriei. Este vorba totusi de respectarea unei hotarari judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se va intampla daca nu isi va lua numele dupa divort? Tarzan2012 Tarzan2012 Intr-o instanta,a fost dat un ordin de catre judecator ca femeia sa isi ia numele anterior inainte de casatorie dupa ce s-a incheiat divortul. Femeia nu a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara danut74 danut74 Eu fiind divortat de sotie de 3 ani,copilul a ramas in custodia mea prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila...si in hotarare e mentionata si ... (vezi toată discuția)
Pastrare numele avut anterior divortului victor1906 victor1906 Ca urmare a actiunii civile intentata de reclamanta , avand ca obiect desfacerea casatoriei prin divort si cu revenirea numelui avut anterior incheierii ... (vezi toată discuția)