Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrare numele avut anterior divortului

Ca urmare a actiunii civile intentata de reclamanta , avand ca obiect desfacerea casatoriei prin divort si cu revenirea numelui avut anterior incheierii casatoriei si hotarata in baza sentintei. Intrebarea mea este ca, reclamanta poate sa-si pastreze numele avut anterior divortului deoarece s-a razgandit si doreste pastrarea numelui avut inaintea divortului . Mentionez ca fostul sot a declarat in scris si autentificat la notar , cum ca el este de acord, ca si dupa divort, fosta lui sotie sa-si pastreze numele . In consecinta , reclamanta mai are nevoie de o alta hotarare care sa-i dea acest drept , sau ajunge declaratia autentificata la notar de la fostul sot ? Multumesc . Cu stima si consideratie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:45, 24 Octombrie 2012
Nu prea mai este posibil, daca sentinta de desfacere a casatoriei este definitiva si irevocabila.
Exista vreo procedura sau o solutie pt. a-mi pastra numele avut inainte de divort , pe baza asentimentului fostului meu sot prin declaratia autentificata la notar ? Mentionez ca sentinta de desfacere a casatoriei este definitiva si irevocabila si face trimitere la revenirea numelui de fata, anterior casatoriei. Multumesc.
Sa incerce sa-l schimbe pe cale administrativa, detalii despre procedura si acte necesare aveti in link.
www.avocatnet.ro/content/art...
Buna seara. Referitor la intrebarea mea, doresc sa intreb care este riscul folosirii in continuare a numelui fostului sot dupa pronuntarea sentintei de divort in care sunt obligata sa-mi schimb numele , dar buletinul este inca valabil 8 ani cu fostul nume ?
De la amenda pt ca nu va schimbati buletinul in termen de 15 zile de la data cand hotararea e definitiva si irevocabila pana la fals privind identitatea.
Important e ca va veti incurca singura in acte daca le incheiati sub un nume care nu va mai apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele purtat anterior casatoriei dupa divort in spania eagle_free eagle_free Buna ziua Un cuplu de cetateni romani au divortat in spania unde s-a pronuntat si sentinta de divort, insa prin sentinta nu s-a dispus si revenirea fostei ... (vezi toată discuția)
Cum sa recapat numele dupa fostul sot ? anonim anonim am divortat. sentinta de divort hotareste reluarea numelui meu de fata. nu am schimbat buletinul, deci inca am actul cu numele din casatorie. intre timp m-am ... (vezi toată discuția)