avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... despre oficii
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

despre oficii

Imi poate spune si mie cineva din Baroul Dolj cam cate oficii se dau pe luna pentru avocati stagiari?Si la cat timp se primesc banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters92876 , utilizator 16:33, 3 Decembrie 2010
Eu tot ce stiu despre asta am citit pe aici [ link extern ]

Ai aici [ link extern ]
si cum poti primi oficii si cand primesti onorariile.
Sper sa te ajute.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
ContSters92876, utilizator
si pentru ca tot am intrat in febra oficiilor, am cautat si cum se platesc ca sa stiu si eu pe viitor ce si cum. uite ce am gasit:
"“1) Onorariile care se cuvin avocatilor pentru acordarea asistentei juridice potrivit art.1, sunt urmatoarele:
a) 200 lei pentru fiecare faptuitor, invinuit sau inculpat, asistat in cursul urmaririi penale sau in cursul judecatii;
b) 300 lei pentru riecare faptuitor, invinuit sau inculpat, asistat in cursu urmaririi penale sau in cursul judecatatii, atunci cand cel putin doua persoane au calitatea de faptuitor, invinuit sau inculpat in cauza;
c) 400 lei pentru fiecare faptuitor, invinuit sau inculpat, asistat in cursul urmaririi penale sau in cursul judecatii, atunci cand cel putin cinci persoane au calitatea de faptuitor, invinuit sau inculpat in cauza:
d) 100 lei pentru asistenta juridica acordata pentru fiecare invinuit sau inculpat in cazul luarii, inlocuirii, revocarii, incetarii, prelungirii sau mentinerii masurilor preventive;
e) 150 lei pentru asistenta juridica gratuita acordata, in cursul urmaririi penale sau in cursul judecatii, partii vatarnate, partii civile sau partii responsabile civilmente. Acest onorariu se acorda pentru fiecare parte vatamata, parte civila sau parte responsablla civilmente, in cazul in care una sau mai multe persoane au calitatea de parte vatamata, parte civila sau parte responsabila civilmente;
f) 200 lei pentru asistenta juriclca acordata in caile extraordinare de atac;
g) 100 lei pentru asistenta juridica acordata in cazul cererii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, a contestatiei la executare, a cererilor de intrerupere sau amanare a executarii pedepsei inchisorii sau detentiunii pe viata, inlocuirii tratamentului medical, mentinerii, inlocuirii sau incetarii masurii internarii medicale, precum si in celelalte cazuri prevazute in Titlul III si Titlul IV din Partea speciala a Codului de procedura penala;
h) 100 lei pentru asistenta juridica acordata in cauzele intemeiate pe prevederile Legii nr.275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal;

i) 150 lei pentru asistenta juridica acordata in procedura plangerii in fata judecatorului impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata, formulate in temeiul prevederilor art.2781 din Codul de procedura penala .

2) Onorariile cuvenite avocatilor pentru asistenta juridica acordata, potrivit prevederilor alin .(1), in cursul urmaririi penale se acorda o singura data pentru intreaga durata a urmaririi penale, iar, in cursul judecatii, separat pentru fiecare grad de jurisdictie.

3) Onorariile prevazute la alin.(1) se majoreaza cu 100% in cazurile in care asistenta juridica din oficiu este asigurata intre orele 20.00-08.00 ori in zilele nelucratoare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din oficiu Atonn Atonn Buna ziua, Sunt avocat de putin timp si as dori sa stiu cum se poate deveni avocat din oficiu. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Onorariu pentru asistenta judiciara munteanu mihaela munteanu mihaela buna ziua! din ce fonduri se acorda onorariile pt asistenta obligatorie si pt cea gratuita? care sunt tarifele minime de onorarii unice pe toata tara? va ... (vezi toată discuția)
Asistenta juridica prin avocat a martorului suspect de omor la efectuarea oricarui act de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea din titlu imi pare interesanta. Daca martorul este suspect conform pararii vadite a organului de ancheta penala, dar nu are calitatea de suspect ... (vezi toată discuția)