avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se citesc repartitoarele radio?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se citesc repartitoarele radio?

Am avut surpriza sa constat ca incalzirea pe luna octombrie este 2,5 ori mai mare decat urmatorul apartament si nu inteleg de ce fiindca am izolat pretii nu am dat drumul la calorifere , ca nu a fost asa frig .
Repartitoarele radio afiseaza doua indexuri , le-am adunat si le-am sucit si nu-mi dau consumul care a venit la administrtor .
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 13:06, 18 Ianuarie 2011
Pe repartitoare apar niste indecsi care se folosesc la calcule, deci nu puteti vedea consumul real pe repartitoare.
Dar la administrator aveti o fisa personala care vine de la firma care va calculeaza caldura. Din acea fisa va puteti da seama ce consum platiti.

.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
elga50, moderator
Am vazut tabelul cu consumul pe apartamente , ca factura pe apartamente inca nu am primit este :
- consum comun
- consum individual uc
- consum individual lei
- costul citirii repartitoarelor
- total de plata
Daca nu afiseaza unitatile ca sa poti sa vezi si tu ca consumator cat ai de plata sau cat ai consumat atunci suntem la cheremul firmelor de repartitoare care calculeaza dupa " bunul plac " ,atunci o sa am si alte surprize fiindca le-am facut reclamatie .
Vedeti ca o data cu acest tabel centralizator vine si teancul de fise personale lunare, cu consumul din luna respectiva pentru fiecare apartament!
Administratorul mi-a spus ca vin fisele dupa unu decembrie astept acum sa vad ce scrie pe ele .:closedtopic:
Puteti sa-mi explicati de ce in conditiile in care pretul gigacaloriei ramane neschimbat timp de mai multe luni ( asa cum rezulta din factura de plata de la Elsaco ) costul unei unitati consumate variaza foarte mult de la o luna la alta .

Astfel uneori unitatea costa chiar de 3 ori mai mult decat in luna precedenta .

Alte discuții în legătură

Cate gigacalorii se consuma intr-un bloc fara repartitoare? drg75 drg75 Am constatat in blocul in care locuiesc o \"ceata\" destul de deasa in ceea ce priveste intelegerea aspectelor legate calculul cotelor de caldura cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Valoare unitate echivalenta incalzire atalasman atalasman Rog un raspuns: de ce valoarea unitatii echivalente in cazul utilizarii repartitoarelor de caldura au o valoare variabila? Daca variaza valoarea, ea poate ... (vezi toată discuția)
Calcul factura caldura addrienne90 addrienne90 Buna ziua, am niste nelamuriri legate de costurile de caldura cu repartitoare. In prezent locuiesc in Bucuresti intr-un apart de 2 cam cu o supraf de 54 mp. Am ... (vezi toată discuția)