avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intervenient fortat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intervenient fortat

iin februarie 2010 am avut un accident usor si am convenit cu celalalt sofer sa facem constatarea pe cale amiabila la carpatica,eu avand rca acolo iar vina fiind a mea.dupa ce am completat declaratiile am primit de la inspectorul de daune avizele de reparatie ale masinilor.in noiembrie primesc o citatie la judecatorie ca intervenient deoarece carpatica a refuzat sa isi dea acceptul de plata pt devizul de reparatie al celuilalt sofer situatie in care acesta a apelat la societatea grupama unde avea asigurare casco iar aceasta achita reparatia masinii.pt recuperarea cheltuielilor grupama da in judecata carpatica sl ma clteaza ca intervenient.la prima infatisare carpatica depune o intimpinare in care motiveaza refuzul despagubiri prin faptul ca ”avariile s-au produs in cu totul alte imprejurari si se cauta obtinerea din asigurare pe nedrept a despagubirilor” si ca exista o incercare de frauda.judecatoarea ma intrebat daca doresc sa imi pregatesc apararea iar acest lucru ma speriat pt ca nu inteleg de ce ar trebui sa fac aceasta. un cunoscut mi-a sugerat sa depun la judecatorie o intimpinare.problema este ca nu stiu cum sa o redactez sau ce sa scriu in ea.va rog sa ma ajutati cu un sfat (urmatoarea infatisare in 15 dec. 2010).va muitumesc.


Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 16:13, 5 Decembrie 2010
Chemarea ca intervenient fortat este o procedura normala prin care judecatorul se asigura ca dv. ati fost implicat si declarat vinovat. Plata o va face tot asiguratorul dv. Referitor la partea a 2-a privind intampinarea va recomand sa apelati la un avocat specializat pe daune din asigurari, eu avand pregatire tehnica si nu juridica. Daca as fi in locul dv eu as chema asiguratorul RCA care m-a acuzat de frauda si imbogatire prin mijloace necuvenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat intr-un accident auto, asigurare rca la carpatica, sunt chemat in instanta de omniasig, firma asiguratoare a celuilalt sofer free68world free68world Acum 2 ani am fost implicat intr-un accident auto in care am fost considerat vinovat. Am incheiat constatare amiabila de accident, i-am dat polita ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco - de la rca sau de la persoana fizica georcaeff georcaeff Buna ziua! Am avut un eveniment rutier soldat cu vatamari corporale si am fost declarat vinovat. Masina cu care am intrat in coliziune era in leasing si avea ... (vezi toată discuția)
Sc carpatica asig s.a angelo1983 angelo1983 18/11/2010 in timp ce ma deplasam pe o strada ,cu drum cu prioritate am fost lovit de un sofer care nu s-a asigurat,el avand cedeaza,fapt pe care l-a si ... (vezi toată discuția)