avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatoria blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatoria blocului

buna ziua.
locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces si celalalt locatar de la parter aflat in aceeasi situatie. locatariii de la etaj au cate 2 balcoane proprii si un balcon de serviciu pe scara. presedintele de bloc intentioneaza sa inchirieze acest spatiu. cum imi pot pastra dreptul de a folosi aceasta uscatorie si sa-l mpiedic, legal, sa-i schimbe destinatia. multumesc.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:59, 8 Decembrie 2010
Presedintele nu poate face nimic de capul lui fara acordul locatarilor asociatiei de proprietari.
Incercati sa-i convingeti pe locatari sa nu accepte inchirierea spatiului respectiv.
Presedintele de asociatie este reprezentantul legal al acesteia si detine competenta sa desfasoare demersuri/actiuni in interesul general al proprietarilor
Schimbarea destinatiei spatiului comun se poate realiza numai cu acordul votului a 2/3 dintre proprietari
Teoretic, nedandu-va acordul care musai trebuie sa vi se ceara.
Practic, facand front comun cu vecinul dv. si impotrivindu-va amandoi, cu vorba si cu fapta intentiei presedintelui.
In cazul in care totusi se va intampla acest lucru cereti accesul la balcoanele comune de la etajele superioare.
multumesc de raspuns.
intrebarea mea este daca legal il pot impiedica pentru ca oamenii sunt oamenii si daca le promite cota parte di n chirie sigur vor semna. pe scara sunt 14 ap si la parter sunt 2 ap deci mai putin de 2/3 care se impotrivesc.fiind proprietate nu ar trebui sa aiba acord 100/100? altfel ma priveaza de dreptul la cota parte de proprietate ce-mi revine. nu e abuz sau ilegalitate?
multumesc.
Chiria obtinuta din inchiriere parte comuna nu se repartizeaza/atribuie proprietarilor ci urmeaza sa fie utilizata in scopuri dispuse de reprezentantii asociatiei

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun ContSters122621 ContSters122621 La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut ... (vezi toată discuția)
Transformare uscatorie in magazin alina_25 alina_25 Daca la un bloc cu 4 etaje care are uscatoria este situata la parter situata cei de la parter nu doresc transformarea ei in magazin (galagia facuta de ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)