avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Transformare uscatorie in magazin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Transformare uscatorie in magazin

Daca la un bloc cu 4 etaje care are uscatoria este situata la parter situata cei de la parter nu doresc transformarea ei in magazin (galagia facuta de catre acesta plus faptul ca nu au unde sa isi usuce rufele restul scarii avand balcoane unde le pot usca) acestia prin nesemnatura lor pot impiedica transformarea acesteia in magazin si pastrarea destinatiei initiale respectiv de uscatorie?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 20:06, 17 Februarie 2014
Schimbarea destinatiei parti comune din imobilul de locuit in comun ,legal se poate realiza numai cu acordul asociatiei de proprietari
Daca proprietarii care beneficiaza de spatiul comun nu isi dau acordul pentru schimbarea destinatiei,asociatia de proprietari este obligata sa ia act de interesul acestora si pe cale de consecinta sa mentina utilizarea spatiului pentru uscatorie
Va multumesc de raspuns ce doresc sa adaug este ca pentru schimbarea destinattiei acesteia este necesar acordul tuturor propritarilor sau a doar jumate plus 1 din acestia caci deh va dati seama ca cei de la etajele superioara nefiind afectati nici de zgomot si avand unde sa isi usuce rufe avand balcoane nu ii intereseaza dar cei de la parter sunt cei mai afectati din toate punctele de vedere ?
Acele spatii au fost construite ca uscatorii, dar atunci cand au fost date spre vanzare apartamentele, acele uscatorii au devenit parti comune, cei care au cumparat apartamentele de la parter le-au cumparat in cunostinta de cauza ca fiind fara balcoane, probabil pretul unui apartament cu balcon este mai mare decat pretul unui apartament fara balcon.
Daca proprietarii stabilesc ca acele spatii comune sa fie inchiriate sau sa sa fie lasate libere este doar decizia lor, dar nu pot fi obligati sa lase pe cei fara balcoane sa usuce rufele, cand acele spatii aduc venituri in asociatie, iar banii stransi sunt folositi pentru diverse reparatii raducand costurile la intretinere.
Bun dar acel uscatorie este proprietatea tuturor ca atare si eu daca pe un titlu de prorietate am in comun cu alte pers terenuri sau case eu nu pot sa schmb destinatia acestora sau sa le vand atata timp cat nu am si acordul restul coproprietarilor ca atare cred ca in cest caz se aplica prevederile legii 12/2012 care stipuleaza ca vanzarea sau inchirierea spatilor cu destinatie ca uscatorie etc se face numai cu acordul tuturor proprietarilor
In afara de acordul Asociatiei mai este necesar acordul vecinilor de langa uscatorie si de deasupra ei.
Este suficient ca vecinul (vecinii) de langa uscatorie sa nu isi dea acordul si totul cade.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului mariafusu mariafusu Am mai pus intrebari in legatura cu uscatoria dar totus nu inteleg ,daca la un bloc cu 4 nivele exista cite o uscatorie la fiecare nivel ,fiind 4 apartamente ... (vezi toată discuția)
Folosire uscatorie bloc valimasi valimasi Buna ziua,in urma unei HCL,toate uscatoarele de rufe din exteriorul blocurilor au fost taiate de reprezentantii primarieie din orasul in care ... (vezi toată discuția)