avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... uscatoria blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

uscatoria blocului

buna ziua.
locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces si celalalt locatar de la parter aflat in aceeasi situatie. locatariii de la etaj au cate 2 balcoane proprii si un balcon de serviciu pe scara. presedintele de bloc intentioneaza sa inchirieze acest spatiu. cum imi pot pastra dreptul de a folosi aceasta uscatorie si sa-l mpiedic, legal, sa-i schimbe destinatia. multumesc.
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 15:59, 8 Decembrie 2010
buna ziua.
stimate domn daca citeai mai atent vedeai ca exista la fiecare palier un balcon de serviciu pe scara pus la dispozitia locatarilor de la etaje si pentru care nu plateste nimeni chirie.in conditiile in care eu as solicita inchirierea unde ar fi acel castig de care eu m-as bucura?
daca asociatia inchiriaza unui tert uscatoria si balcoanele de la etaj ar ramane in aceeasi stare adica la dispozitia celor ce locuiesc pe palierul respectiv nu as fi prejudiciata de un drept al meu,egal cu al celorlalti, de a folosi un spatiu construit cu aceasta destinatie si nu alta?
si daca credeti ca este o solutie ceea ce ati scris va rog sa-mi dati baza legala care imi permite mie, utilizator de drept si de fapt al unui spatiu comun cu destinatia uscatorie sa cer asociatiei sa mi-l inchirieze si deasemeni baza legala a stabilirii cuantumului chiriei.
multumesc.
Sumele din inchiriere, in cazul ca s-ar ajunge la asa ceva, se introduc in fondul de reparatii si se folosesc in acest scop si numai in acest scop....banii din chirii nu se dau nimanui in mana!

Dar daca platim impozitul ?
Codul Fiscal Art. 15 : Scutiri
h)asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari, potrivit Legii locuintei nr. 114/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru veniturile
obtinute din activitati economice si care sunt sau urmeaza a fi utilizate pentru îmbunatatirea utilitatilor si a eficientei cladirii, pentru întretinerea si repararea proprietatii comune;
Legea 230/2007 Art.3
e) cota-parte indiviza - cota-parte de proprietate care ii revine fiecarei proprietati individuale din proprietatea comuna si este egala cu raportul dintre suprafata utila a proprietatii individuale si totalul suprafetelor utile ale tuturor proprietatilor individuale;

In situatia in care nu se tine cont de parerea dvs si nu aveti acces la balcoane, corect ar fi reducerea cheltuielilor repartizate pe cota parte indiviza de proprietate
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2010
LocatarB, utilizator
buna ziua.
nu stiu ce ati vrut sa aratati cu cele doua definitii din lege care nu au nicci o legatiura cu problema supusa spre desbatere de persoane competente nu pentru pareri personale.
eu am nevoie de uscatorie nu de bani si vreau sa stiu baza legala prin care sa nu-i fie schimbata destinatia.daca imi puteti furniza o astfel de informatie va multumesc anticipat daca nu va rog lasati pe altii care stiu sa o faca.
Raspunsul l-ati primit mai sus, pe aceasta pagina a discutiei
Cand vine vorba de spatiu comun toti proprietarii au drepturi egale. Asupra uscatoriei un proprietar de la nivelul 10 are acelasi drept ca dumneavoastra care locuiti la parter. Si invers, aveti dreptul sa folositi balcoanele de serviciu de la etajele superioare in egala masura cu cei care locuiesc pe etajele respective.
Se poate hotara de catre majoritatea proprietarilor ca oricare din aceste spatii sa fie inchiriate. Daca s-a hotarat ca uscatoria se se inchirieze nu prea aveti de face, hotararea este legala si trebuie sa va supuneti majoritatii.
Dar desi e legal, nu e drept.
Dezbateti mai adanc problema in adunarea generala. Ori e egalitate pentru toti ori nu. Daca se inchiriaza uscatoria, propuneti sa se inchirieze si balcoanele de serviciu si cei care vor sa le foloseasca sa plateasca chirie. E clar ca asemenea amendament nu va fi agreat dar poate le va deschide mintea unora. Totusi e pacat sa apara neintelegeri de genul acesta pentru 2,3 lei de proprietar( probabil cat le-ar reveni fiecaruie prin inchiriere)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun ContSters122621 ContSters122621 La parterul blocului in care locuiesc exista o uscatorie, 2 apartamente si 2 garsoniere. Proprietarul garsonierei care are un perete comun cu uscatoria a vrut ... (vezi toată discuția)
Transformare uscatorie in magazin alina_25 alina_25 Daca la un bloc cu 4 etaje care are uscatoria este situata la parter situata cei de la parter nu doresc transformarea ei in magazin (galagia facuta de ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)