avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Conditii pentru a te putea prezenta la ex de admitere ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Conditii pentru a te putea prezenta la ex de admitere in magistratura

O mare nelamurire am si eu cu privire la aceste conditii: este necesara aceasta vechime de 5 ani pentru admiterea la csm sau la inm?? a inceput sa ma intereseze o eventuala participare la acest concurs de foarte putin timp si de pe siteu-rile oficiale inm si csm n-am inteles prea mare lucru..sau ca sa pun intrebarea mai simplu un absolvent de facultate de drept poate candida la acest concurs fara nici un fel de experienta?lamuriti-ma si pe mine si daca puteti da mai multe detalii v-as fi recunoscator :P
Cel mai recent răspuns: catcinemablue , utilizator 18:59, 13 Martie 2008
Daca esti absolvent, trebuie sa dai examen de admitere la INM. Pt. detalii, vezi anuntul privind concursul organizat anul trecut: [ link extern ] .

Cei care au 5 ani vechime in profesii juridice pot participa la concursul de admitere in magistratura, adica direct pe post, fara a mai fi nevoie sa urmeze cursurile INM. La concursul de admitere în magistratura pot participa persoanele care au îndeplinit functia de judecator sau de procuror si care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica asimilat prin lege judecatorilor si procurorilor, avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, persoanele care au îndeplinit functii de specialitate juridica în aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, cadrele didactice din învatamântul juridic superior acreditat, cu o vechime în specialitate de cel putin 5 ani, precum si magistratii-asistenti de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime de cel putin 5 ani si care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, daca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2) si, dupa caz, la art. 32 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata: [ link extern ] .
Eu cred ca sunt sanse ca absolvent de facultate sa dai la inm ,doar ca e fff greu ,dar asta e,oricum inm-ul e pt toata lumea care vrea sa devina magistrat,anul trecut erau f multi dintre cei care lucrau...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inm vs magistratura Gabi151 Gabi151 Am vazut ca se vorbeste despre 2 modalitati de a deveni magistrat. Prima modalitate, cea de la INM, stiu despre ce este vorba. Asa ca, daca ma poate lamuri ... (vezi toată discuția)
Admitere in magistratura macho33 macho33 Sunt absolvent al facultatii de drept spacialitatea Stiinte Juridice. Lucrez in Ministerul Administratiei si Internelor, Politia de Investigatii Criminale, de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura consilier juridic veratena veratena este vreo diferenta intre a avea vechime ca si cons.jur.si a fi inregistrat la UCJR?In sensul:ma pot folosi de aceasta vechime pt a intra in Magistratura, fara ... (vezi toată discuția)