avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere in magistratura
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere in magistratura

Sunt absolvent al facultatii de drept spacialitatea Stiinte Juridice. Lucrez in Ministerul Administratiei si Internelor, Politia de Investigatii Criminale, de peste 10 ani. Sunt subofiter, pot participa la concursurile organizate in vederea admiterii in magistratura? Multumesc celor care ma pot ajuta cu un raspuns....
Cel mai recent răspuns: vizitator1 , utilizator 14:28, 12 Martie 2009
La concursul de admitere în magistratura pot participa fostii judecatori si procurori care si-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut de art. 87 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit functii de specialitate juridica în aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si Institutul Roman pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învatamântul juridic superior acreditat, precum si magistratii-asistenti de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime în specialitate de cel putin 5 ani, la data sustinerii testului grila, daca îndeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2) si, dupa caz, la art. 32 din Legea nr. 303/2004.

Multumesc pentru raspuns dar nu ma ajuta prea mult, trimitetimi tot textul de lege sau legea pentru ca eu am descarcat de pe net legea 303/2004 si nu am vazut nicaieri cele mentionate de dumneavoastra, respectiv " ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice " eu am asa: Art. 32 - Poate fi numită judecător sau procuror militar persoana care îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru intrarea în magistratură, după dobândirea calităţii de ofiţer activ în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.
Art. 33 - (1) Pot fi numiţi în magistratură, pe bază de concurs, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (2), persoanele care au îndeplinit funcţia de judecător, procuror şi care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1), avocaţii, notarii, asistenţii judiciari, consilierii juridici, persoanele care au îndeplinit funcţii de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, cadrele didactice din învăţământul juridic superior acreditat, cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani, precum şi magistraţii-asistenţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu o vechime de cel puţin 5 ani şi care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile.
Buna seara .
Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - actualizata la 08.12.2008 , se afla pe acest site , la LEGISLATIE . Sper ca va va fi de folos ;)
Cu scuzele de rigoare , este vorba despre art.33 alin.1 , in loc de art.32 alin.1 din Legea nr.304/2004. :bow:
Legea o puteti gasi aici
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
Multumesc pentru sprijin, eu aveam o versiune a legii actualizata in 2005.

Alte discuții în legătură

Inm vs magistratura Gabi151 Gabi151 Am vazut ca se vorbeste despre 2 modalitati de a deveni magistrat. Prima modalitate, cea de la INM, stiu despre ce este vorba. Asa ca, daca ma poate lamuri ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura consilier juridic veratena veratena este vreo diferenta intre a avea vechime ca si cons.jur.si a fi inregistrat la UCJR?In sensul:ma pot folosi de aceasta vechime pt a intra in Magistratura, fara ... (vezi toată discuția)
Trecerea din corpul ofiterilor in cel de procuror mihaim753 mihaim753 Care sunt etapele(si daca mai este posibil) pentru trecerea din corpul ofiterilor in cel de procuror? (vezi toată discuția)