avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare silita imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare silita imobiliara

Va rog ajutati-ma cu un sfat. Am primit o somatie de la executorul judecatoresc acasa in care precizeaza ca daca nu achit debitul va proceda la urmarirea silita a apartamentului care este al meu si al sotiei, e bun comun, iar executorum in somatie a aratat ca a trecut somatia in CF apartamentului , un CF cu un alt numar decat cel in realitate si a aratat ca va executa apartamentul proprietatea mea, dar e bun comun, nu numai al meu. Problema e ca el imi spune ca am de achitat o anumita suma de pe biletul la ordin, dar in realitate acea suma e achitata aproape in totalitate. Ce pot face? pot formula o contestatie la executare in care sa precizez ca apartamentul e bun comun si ca trebuie incetata executarea fiindca suma e achitata in totalitate? Datoria e pe numele firmei pe care o am dar m-a trecut debitor si pe persoana fizica. Nu exista regula ca mai intai trebuie urmarite bunurile proprii si apoi bunurile comune in masura in care suma nu acopera creanta ce constituie debit?
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
vali_ned, utilizator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 19:27, 12 Decembrie 2010
obligatoriu trebuie sa faceti contestatie la executare.
Executarea silita se realizeaza asupra bunurilor dvs mobile/imobile/conturi bancare/
drepturi de natura salariala
In situatia mentionata ,formulati contestatie impotriva executarii,anexand documentele doveditoare
Vali, daca te executa in baza unui Bilet la Ordin, trebuia sa iti faca somatia cambiala prevazuta de legea cambiei si biletului la ordin din 1934.
Daca nu ti-a facut somatia cambiala in care trebuie sa fie transcris exact continutul biletului la ordin, executarea silita o desfiintezi cat ai zice peste.
La executarea silita cambiala se face opozitie la executare si nu contestatie la executare.
2. la mana, daca datoria s-a stins si totusi el te executa, poti invoca si aici tot felul de motive.
Cine a cerut executarea silita a ta ca si avalist? Cumva biletul la ordin a fost girat? Daca da in favoarea cui? Sunt prea multe necunoscute si nu pot da o opinie corecta.
Godot, raspund la intrebarile pe care mi le-ai pus: Executarea mea silita a cerut-o Creditorul cu care am contractul de v-c produse petroliere din 2008, timp in care s-a achitat 90% din debit, apoi Biletu la Ordin nu a fost girat catre nimeni, bilet pe care m-a pus sa il semnez in alb. Va rog ajutati-ma, executorul ma ameninta ca imi ia apartamentul, spunand ca ce am platit pana la data semnarii biletului ( luna mai 2010) orice plata facuta nu are nicio valoare. va multumesc.
@vali_ned

:offtopic:Nu mai deschideti acelasi subiect de mai multe ori si nu mai scrieti mesaje consecutive.Mesajele care au incalcat Regulamentul de postare, au fost sterse.

O seara buna.

Reeditare mesaj
@prodiamant a scris:
Data post: Sambata, 11 Decembrie 2010, 20:57
"B.O se presupune ca a fost completat in intregime de dvs. Din punct de vedere legal nu exista o justificare pentru a emite un B.O. in alb.
Este un risc pe care vi l-ati asumat .
In acest caz , daca creditorul intelege sa va execute silit , puteti incerca si o contestare la executare , insa va fi cam greu de probat sustinerea dvs. intrucat B.O. emis valoreaza titlu executoriu.
Cred ca singura solutie ramane dupa executare , sa inaintati o actiune in repetitiune pentru plata nedatorata, in cadrul careia veti putea aduce probe inscrisurile doveditoare cu privire la debitul existent , si stingerea acestuia prin platile anterioare."

Alte discuții în legătură

Contestatie executare MariS19 MariS19 buna, ma poate ajuta cineva cu un sfat referitor la o contestatie la executare. Sunt garant avalist, s-a incuviintat inceperea executarii impotriva mea in ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare bilet ordin Cristianna Cristianna Buna ziua!Societatea noastra a refuzat un bilet la ordin din lipsa de disponibil.Ulterior am achitat partial prin compensare.Am vazut pe portal ca debitoarea a ... (vezi toată discuția)