avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie in Austria - cetateni romani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie in Austria - cetateni romani

Este posibil sa ne casatorim civil,in Austria,in conditiile in care suntem cetateni romani,cu domiciliul in Romania?Daca da,de ce acte avem nevoie?
Cel mai recent răspuns: maria31 , utilizator 19:25, 26 Decembrie 2010
Buna ziua !
Ar trebui sa va interesati la autoritatile austriece , dat fiind faptul ca legislatia aplicabila in acest caz este cea austriaca ... Aveti macar resedinta , carte verde etc pt Austria , unul dintre dvs. ?
Legea nr. 119 din 1996
Art. 42. - Intocmirea actelor de stare civila privind pe cetatenii romani aflati in straintate se face la misiunile diplomatice, la oficiile consulare de
cariera ale Romaniei sau la autoritatile locale competente.
Din punctul de vedere a legislatia romana daca ti-as casatorit acolo e valabil asa cum spune brhadoo, dar chestiile e alta: autoritatiile austrieci te da voie sa te casatoresc acolo nefiind resedinte acolo?.
In alte tarile ca Franta e posibil si usor. Dar in Austria nu stiu dar fiind asemanator cu germania iata aici sfaturi care da ambasada.ro in caz neamtilor: Cerintele pentru persoanele de alte nationalitati care doresc sa se casatoreasca in Germania sunt numeroase si uneori greu de indeplinit. Conceptul de nunta legala rapida, intalnit in Las Vegas, nu este disponibil in Germania. Cea mai buna solutie ar fi sa se apeleze la o agentie de nunti profesionala cu experienta in intocmirea actelor.
Documente oficiale necesare:
- Pasaport
- Certificat de nastere (forma ce include numele parintilor)
- Certificat de divort, Certificat de deces (vaduv), doar daca este cazul
- Ledigkeitbescheinigung (acesta este un certificat care dovedeste ca nu exista impedimente pentru casatorie, ambele parti fiind necasatorite).
Ceremonia religioasa poate avea loc doar dupa ceremonia civila.

Exista si un portal romanesc aici [ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
vreau sa mentionez ceva la cretificatul de nastere...se cere certificat european...adica acelea albastre...daca nu aveti va trebui sa obtineti din Ro,de la primarie..casa de piatra...=D> si La Multi Ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in usa Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua, va rog dragi colegi de forum sa ma ajutati cu informatii legate de o casatorie in USA. Ea, romanca, el roman stabilit de 5 ani in USA., rezitenta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua numele meu este bliahu ioan in calitate de tata legitim ... Bliahu I Bliahu I Bună ziua numele meu este Bliahu Ioan in calitate de tata legitim a doi copii minori,dintr o relație de concubinaj cu mama acestora de cetățenie ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor ruxandra2011 ruxandra2011 Buna ziua, am un baietel de 3 ani, nu sunt casatorita cu tatal lui. Eu si copilul avem cetatenie austriaca, domiciliul deasemenea in Austria, unde s-a nascut ... (vezi toată discuția)