Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie cu alte venituri

In cazul in care incepand cu data de 01.12.2010, indeplinesc conditiile de acordare a pensiei pentru limita de varsta si am depus cererea de calculare a pensiei ( mentionez ca in prezent sunt pensionata anticipat, prin urmare se va recalcula pensia de limita de varsta) pot sa ma angajez cu contract de munca sau sa-mi infiintez PFA? Mentionez ca cererea de recalculare a fost primita de Casa de Pensii insa din cate mi s-a spus va dura aprox. 3 luni pana voi primi decizia binenteles retroactiv.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:29, 14 Decembrie 2010
Presupun ca ati depus cererea de trecere la pensie pentru limita de varsta cu 30 de zile inainte de a indeplini conditiile, prin urmare drepturile de pensie se vor acorda si se vor plati din 01.12.2010 (ma refer la pensia pentru limita de varsta). Nu exista niciun impediment legal pentru a va angaja cu cim sau pentru a deveni PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de varsta bvlutu bvlutu Un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata indeplineste conditia de pensionare la limita de varsta si face cerere in acest sens. Cand este obligata ... (vezi toată discuția)
Reducere penalitati pensionare anticipata partiala danctinpog danctinpog Daca am depus dosarul de pensionare anticipata partiala in noiembrie 2015 , dar nu am intrerupt activitatea , pot beneficia de reducerea penalitatilor conform ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionara cocacola1313 cocacola1313 Buna ziua! mama mea este pensionara de 1 an si ar vrea sa se angajeze cu 6 ore pe zi vanzatoare la un magazin in zona. As vrea sa intreb daca poate face legal ... (vezi toată discuția)