avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducere penalitati pensionare anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducere penalitati pensionare anticipata partiala

Daca am depus dosarul de pensionare anticipata partiala in noiembrie 2015 , dar nu am intrerupt activitatea , pot beneficia de reducerea penalitatilor conform legii promulgate de presedinte luni?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 15 Iulie 2016
1. Dvs. aveti deja emisa decizia de pensionare, chiar daca pensia nu a fost pusa in plata.

2. - Ca urmare nu vi se aplica prevederile legii de modificare a Legii 263/2010.
- Legea nu se aplica retroactiv.
multumesc pentru raspuns, ce pot face in acest caz?
1. Daca ati fi retras cererea de pesionare pana la emiterea deciziei de pensionare ati fi putut acum sa depuneti alta cerere de pensionare.

2. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 103
...
(4) Cererea de pensionare, depusa conform prevederilor alin. (2) sau (3), poate fi retrasa de persoana care a depus-o, pana la emiterea deciziei de pensionare.
...

Inca odata, multumesc.Dar mai am o nelamurire: Procentul de penalizare se aplica functie de data depunerii dosarului, sau functie de data incetarii activitatii?
La emiterea deciziei de pensionare se aplica prevederile legale de la acea data.

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala ceafalau ceafalau Buna ziua. In noiembrie 2013 am iesit la pensie partial anticipata fiind penalizata cu 45% pentru cei 5 ani de pensionare inainte de varsta standard. Va rog ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Agafia Agafia Buna seara, Sunt nascuta in iunie 1961si am 30 de ani vechime in munca. As dori sa stiu care sunt conditiile si termenul la care ma pot pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)
Punerea în platã a deciziei de pensie anticipatã parțialã Mariana580 Mariana580 1. Dacă nu am depusă dovada de încetare a CIM și am primit decizia de pensie anticipată parțială, pot munci în continuare fără să intre în ... (vezi toată discuția)