avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... proces la cedo -actiune in limba romana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

proces la cedo -actiune in limba romana

Soacra mea a ajuns cu 2 dosare la CEDO ,unul tradus in franceza ( ruxanda ionescu impotriva romaniei ) castigat la 12 oct 2006 ,celalalt netradus ,depuse la date relativ apropiate despre care ,nu are nici-o veste .ce e de facut ? multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 Martie 2008
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:35, 8 Februarie 2009
Cererea poate fi scrisa în una din limbile oficiale ale Curţii (engleza şi franceza), dar de asemenea şi în una din limbile oficiale ale Statelor care au ratificat Convenţia. Deci si in limba romana.
La început Curtea trebuie să examineze dacă cererea Dumneavoastră este admisibilă : aceasta înseamnă că cazul trebuie să satisfacă unele condiţii definite în Convenţie. Dacă condiţiile nu sunt satisfăcute, cererea Dumneavoastră va fi respinsă. Dacă aţi formulat mai multe plângeri, Curtea poate declara una sau mai multe plângeri admisibile şi poate respinge altele.
Ţinând cont de supraîncărcarea actuală, prima examinare a cererii Dumneavoastră de către Curte poate avea loc după un an. Unele cereri pot fi calificate ca fiind urgente şi examinate într-un mod prioritar, mai ales dacă este pus în cauză un pericol care ameninţă integritatea fizică a reclamantului.

in ambele cereri este vorba despre revendicarea unei case - nu a aceleias .actiunea tradusa a fost rezolvata ,v-am dat exact despre ce e vorba .la cea tradusa dupa un timp i-a venit scrisoare ca i-a fost acceptata si au trecut alti ani pana i-a venit timpul de a fii judecata .este vorba de ani de zile de cand actiunea scrisa in limba romana este trimisa la CEDO .chiar daca sa zicem ,ar fii fost respinsa ,nu ar fii fost normal sa primeasca o instiintare despre motive ,etc ? sa zicem ca e din cauza postei ? chiar nu cred .mai degraba pot sa cred o avocata care tot vorbeste la un post tv si spune ca statul roman are functionari la CEDO si trag de timp in traducerea unor astfel de acte ...
Credeti ca CEDO are de solutionat numai cererile din Romania?
La CEDO exista un judecator roman , care nu are competenta in a trage de timp .... CEDO nu poate fi comparata cu vreo instanta din Romania ...

Adresati- va grefei sa vedeti ce s-a intamplat cu acea cerere ..... noi aici ne spune doar parerile sau ideile ori sfaturile intr-o anumita problema .... si daca dna avocata care a facut aceasta afirmatie ar avea si dovezi ...... atunci putem sa ne punem aceasta intrebare.
multumesc pentru raspunsuri .eu inteleg ca intre actiuni sa fie un anumit interval dar o actiune in care n-a fost nevoie de ajutorul celui pe care romania l-a pus la cedo , este trimisa la 23 noiembrie 2001 ,este acceptata la 24 mai 2005 si judecata la 12 oct 2006 ,iar cealalta nu are nici-un rezultat pana in ziua de azi ,.fara sa fiu carcotasa totusi acest lucru da de gandit ...si cand credeam ca totul se va sfarsi cu aceasta hotarare favorabila de la cedo ,nici vorba ,alt proces in tara in care se cere retrocedarea casei si neacceptarea sumei simbolice propuse ca despagubire ,asta si din cauza intervalului mare de timp in care s-a rezolvat dosarul .
Nu cunoasteti rolul judecatorului desemnat de Romania la CEDO ....:( ... El nu primeste cererile, ci acestea sunt primite de catre Grefierul Curtii.
Potrivit art.322 pct.9 C.proc.civ. , puteti face cerere de revizuire a hotararii pronuntate de instantele romane, deoarece Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat o încălcare a drepturilor sau libertăţilor fundamentale datorată acestei hotărâri judecătoreşti, iar consecinţele grave ale acestei încălcări continuă să se producă şi nu pot fi remediate decât prin exercitarea acestei cai de atac extraodinare.

Alte discuții în legătură

Revizuire 408[1] daniela.tarau daniela.tarau Rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum sa procedez in cazul in care vreau sa revizuiesc o cauza,in urma unei hotarari CEDO. Specific aici ca hotararea nu a ... (vezi toată discuția)
Cerere cedo - strasbourg fiore6 fiore6 Buna ziua! Am redactat o cerere pentru Cedo, insa nu stiu daca ar fi mai bine sa o trimit in lb engleza sau in lb romana. Care este diferenta si daca trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Prcoedura implementare decizii cedo icer84 icer84 Buna ziua! M-ar interesa sa aflu care este procedura de implementare a hotararilor definitive stabilite de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in cazul ... (vezi toată discuția)