avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... clauze contractuale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

clauze contractuale

sotul meu dintr-o casatorie anteriaoara are un apartament,iar acum vrem sa cumparam un alt apartament si sa-l puna ipoteca pe cel cu fosta sotie.ea este de acord,dar ce acte trebuie sa facem pt ca sa nu aibe nimeni probleme sau sa aibe siguranta ca nu se va intampla sa piarda ceva?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:56, 17 Decembrie 2010
Sa nu aibe probleme...sa piarda ceva... Cred ce ar fi bine sa fi dv mai precisa in ceea ce priveste dispositie cu fosta sotia. Valoare ipotecar de un sau alt apartamente, etc. Ce se poate zice asa in general?. Daca ipoteca este mai mica decat valoare de la jumatate apartamentului care detine sotio cu fosta sotia. E usor, se poate lasa pe fosta sotia sa se cumpar fost apartament facand plata de ipoteca care nu poate dv si sotiul sa plateasca. Si ea plateste in continuare. Datorand plata de cuote care deja ai platit. Sau daca valor este mai mic decat noul apartament, si voi ai platit diferenta bancii, garantía fosta sotiei poate sa fi si un document notarial prin care parte ne platita si executata de banci sa fie creditul ei impotriva casei dv. cu o clauza de interzicerea de vinzarea pana la plata totala a creditul ipotecar. Este doar o posibilitate. Sper ca aflati mai multe. Tot depinde de imaginatia si experenta in astfel de cazuri.
O seara placuta!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Un caz mai aparte de partaj ijak Rudolf ijak Rudolf Salut am 33 ani sunt inca casatorit , dar din pacate sotia mea isi doreste divortul cu care fie ca vreau fie ca nu trebuie sa fiu de acord. In anul 2003 la un ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez pentru a nu pierde casa datorita ratelor la banci cneazzu cneazzu buna seara eu si sotia mea avem un apartament luat prin credit ipotecar.Titular de credit este sotia iar eu girant ipotecar. Eu mai am si alte credite la ... (vezi toată discuția)