avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DIICOT mai presus decat legea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DIICOT mai presus decat legea?

Procurorii Diicot se cred mai presus decat legea si asta pentru ca li se permite. Noi le permitem instantele le permit societatea le permite. De ce? Sa fie frica un raspuns. Frica de faptul ca li s-a dat acestora puteri deosebite, si ca abuzeaza de ele. Intrebarea este de ce s-a creat aceasta structura, atata vreme cat aveam parchete ai caror procurori se puteau ocupa si de acest gen de infractiuni. Procurorii Diicot au cumva ceva in plus, sau ceilalti ceva in minus. O stuctura inutila dupa parerea mea creeata pentru cine stie ce motive ascunse.
Astept pareri, dezbateri si cazuri concrete.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:43, 12 Ianuarie 2011
Eu cred ca era necesara o asemenea structura, dat fiind faptul ca fenomenul coruptiei a luat o amploare alarmanta si poate ca , existenta acestei structuri ii atentioneaza pe cei predispusi la a comite acte de coruptie.Este bine ca parchetele sa se ocupe de alt gen de infractiuni, iar fiindca gravitatea si gradul de pericol social al actelor de coruptie care stim bine pana la ce nivel pot aparea , este bine sa existe o stuctura distincta.Cred ca a aparut din necesitate si nu fiindca parchetele nu aveau priceperea sa rezolve astfel de cazuri.O structura bine venita in opinia mea, dupa cum si instantele au grade de jurisdictie iar diferite cazuri se judeca de judecatorie iar altele de tribunal.
Frica , poate ca nu este rau ca oamenilor sa le fie frica sa incalce legea, si sa le fie frica de nenea procuroru' de la DIICOT.Insa intrucat cand spuneti ca ei se cred mai presus de lege, nu argumentati, nu pot sa comentez.
Pana acum DIICOT-ul a avut in fiecare an un bilant mai mult decat satisfacator.
DIICOT,este o structura distincta,care actionaza fara a ezita,cum fac procurori de la parchet.

Eu nu cred ca procurorii DIICOT,abuzeaza in functie,deoarece ei nu actioneaza decat atunci cand sunt indicii clare in legatura cu o cauza.

Cu siguranta au multe in plus,sunt mai competenti si mai bine organizati.
La DIICOT,nu se da SUP si NUP, ``ffara numar`,cum se da in general.

Frica o au doar cei care se deesfasoara infractiuni.Un om obisnuit nu are de ce sa ii fie frica de aceasta structura,poate nu va avea treaba cu ei niciodata.

Dati-mi va rog niste linkuri cu cazuri in care arata ca au abuzat de functia lor.
Eu va pot da sute de linkuri,din care reiese ca DIICOT isi face treaba la nivel inalt.


In plus de asta daca nu ar exista DIICOT cine s-ar ocupa de politistii care lucreaza mana in mana cu infractorii, pardon de infractorii care lucreaza mana in mana cu politistii ?!
DIICOT-ul deocamdata merge bine,cam cel mai bine din tara.

stiu ca multi ari dori sa nu ma existe acest departament,dar e bine asa,sa existe cat mai mult.
Este adevarat ca au o putere mai mare decat celelalte parchete din tara.
Totusi nu incalca legea chiar la modul clar.
Actioneaza tot pe baza de probe.

Alte discuții în legătură

Politisti posibil corupti ContSters362885 ContSters362885 Ma aflu de ani de zile in situatie grea la mine acasa pentru ca o anumita sectie de politie protejeaza pe fata si fara scrupule, sfidand orice lege, o grupare ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot mt1 mt1 Buna ziua! Am fost prins acum vreo 3 luni de zile de cei de la anti drog cand cumparam droguri de mari risc. Am fost la sectie in acea seara, ne-am dat ... (vezi toată discuția)
Caut avocat lawww lawww caut avocat specializat in [b]drept penal-fraude pe internet-drept international[/b] pentru reprezentare la o audiere la parchet. (vezi toată discuția)