avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DIICOT mai presus decat legea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DIICOT mai presus decat legea?

Procurorii Diicot se cred mai presus decat legea si asta pentru ca li se permite. Noi le permitem instantele le permit societatea le permite. De ce? Sa fie frica un raspuns. Frica de faptul ca li s-a dat acestora puteri deosebite, si ca abuzeaza de ele. Intrebarea este de ce s-a creat aceasta structura, atata vreme cat aveam parchete ai caror procurori se puteau ocupa si de acest gen de infractiuni. Procurorii Diicot au cumva ceva in plus, sau ceilalti ceva in minus. O stuctura inutila dupa parerea mea creeata pentru cine stie ce motive ascunse.
Astept pareri, dezbateri si cazuri concrete.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:43, 12 Ianuarie 2011
Exact aceasta intrebam: din... zecile de cauze care (eventual) au ajuns in instanta cate au fost "dosare beton" si procesele s-au finalizat cu verdictul "vinovat"?

Ceea ce scrieti dv, frank_kvitta, e o statistica (nu raspunde la intrebare) a... cercetarilor, a arestarilor preventive... Interesante sunt numai cauzele in care cei cercetati (respectiv trimisi in judecata) au fost gasiti vinovati... Restul e frectie la picior de lemn.

Fac abstractie de acele cazuri in care s-a taraganat cercetarea si... s-a prescris fapta...
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
trope_doi, utilizator
Dl.avocat Lascoschi arata foarte corect:
"Nu eu fac legea"
Nici eu.

Eu in general de la avocatii cu nume si cu renume,de la cei pregatiti nu am vazut /auzit astfel de "lamentari".
Sunt insa o serie de avocati-departe de mine ideea de a face aluzii sau de a eticheta pe cineva-care fac aparari pentru client,care nu isi motiveaza pe temeiuri juridice solicitarile,probele ,care nu au experienta necesara sa se ocupe de probleme de criminalitate organizata si intotdeauna am auzit tot felul de justificari ale acestora ,de la" jigodia aia de procuror","nu stie nimic si a ajuns acolo","nu ati avut noroc de un procuror bun" .
Exista avocati care pledeaza pentru un client care nu are nici in clin si nici in maneca cu dreptul,de cele mai multe ori ,om simplu sau nepriceput.
Multi dintre acesti clienti sunt chiar cu dare de mana ca sa scape basma curata si faptul ca unii avocatise cearta sau ridica tonul la procuror,"da bine la client".
Multi dintre acesti avocati isi justitica insuccesele sau chiar neputinta efectiva de a ajuta clientii ,in raport de probele administrate de acuzare prin faptul ca legea este informa sau sau ca aceasta are prevederi discriminatorii.
Eu totusi, ma intreb si intreb,cu respect,de ce altii se descurca si reusesc chiar in fata acestor organe ,iar daca nu reusesc nu invoca tot felul de scuze,ci mai incearca ceva in instanta,pe alte cai legale si chiar au si mijloacele profesionale si intelectuale sa o faca,iar altii depun armele si critica ?

Dle.avocat Lascaschi,cu tot respectul,exista doamne avocat de mare profesionalism ,care fac cinste meseriei si in penal si in civil.
Aceasta nu este o meserie "masculina",iar afirmatiile dvs vreau sa cred ca nu "seamana putin a discriminare"
Radu Gabrian, Mediator
Ma refeream la faptul ca exista persoane care nu doresc sa mai revina la DICOT.Aceasta era ideea.Sunt si colege avocat care se descurca foarte bine acolo.
Am vorbit si cu colegi avocati care nu sunt deloc incantati sa acorde asistenta juridica la DICOT...
Este destul de incordata atmosfera acolo...dar...infractiunile grave trebuie cercetate de organisme specializate.

CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politisti posibil corupti ContSters362885 ContSters362885 Ma aflu de ani de zile in situatie grea la mine acasa pentru ca o anumita sectie de politie protejeaza pe fata si fara scrupule, sfidand orice lege, o grupare ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot mt1 mt1 Buna ziua! Am fost prins acum vreo 3 luni de zile de cei de la anti drog cand cumparam droguri de mari risc. Am fost la sectie in acea seara, ne-am dat ... (vezi toată discuția)
Caut avocat lawww lawww caut avocat specializat in [b]drept penal-fraude pe internet-drept international[/b] pentru reprezentare la o audiere la parchet. (vezi toată discuția)