Exact aceasta intrebam: din... zecile de cauze care (eventual) au ajuns in instanta cate au fost "dosare beton" si procesele s-au finalizat cu verdictul "vinovat"?
Ceea ce scrieti dv, frank_kvitta, e o statistica (nu raspunde la intrebare) a... cercetarilor, a arestarilor preventive... Interesante sunt numai cauzele in care cei cercetati (respectiv trimisi in judecata) au fost gasiti vinovati... Restul e frectie la picior de lemn.
Fac abstractie de acele cazuri in care s-a taraganat cercetarea si... s-a prescris fapta...
Dl.avocat Lascoschi arata foarte corect:
"Nu eu fac legea"
Nici eu.
Eu in general de la avocatii cu nume si cu renume,de la cei pregatiti nu am vazut /auzit astfel de "lamentari".
Sunt insa o serie de avocati-departe de mine ideea de a face aluzii sau de a eticheta pe cineva-care fac aparari pentru client,care nu isi motiveaza pe temeiuri juridice solicitarile,probele ,care nu au experienta necesara sa se ocupe de probleme de criminalitate organizata si intotdeauna am auzit tot felul de justificari ale acestora ,de la" jigodia aia de procuror","nu stie nimic si a ajuns acolo","nu ati avut noroc de un procuror bun" .
Exista avocati care pledeaza pentru un client care nu are nici in clin si nici in maneca cu dreptul,de cele mai multe ori ,om simplu sau nepriceput.
Multi dintre acesti clienti sunt chiar cu dare de mana ca sa scape basma curata si faptul ca unii avocatise cearta sau ridica tonul la procuror,"da bine la client".
Multi dintre acesti avocati isi justitica insuccesele sau chiar neputinta efectiva de a ajuta clientii ,in raport de probele administrate de acuzare prin faptul ca legea este informa sau sau ca aceasta are prevederi discriminatorii.
Eu totusi, ma intreb si intreb,cu respect,de ce altii se descurca si reusesc chiar in fata acestor organe ,iar daca nu reusesc nu invoca tot felul de scuze,ci mai incearca ceva in instanta,pe alte cai legale si chiar au si mijloacele profesionale si intelectuale sa o faca,iar altii depun armele si critica ?
Dle.avocat Lascaschi,cu tot respectul,exista doamne avocat de mare profesionalism ,care fac cinste meseriei si in penal si in civil.
Aceasta nu este o meserie "masculina",iar afirmatiile dvs vreau sa cred ca nu "seamana putin a discriminare"
Ma refeream la faptul ca exista persoane care nu doresc sa mai revina la DICOT.Aceasta era ideea.Sunt si colege avocat care se descurca foarte bine acolo.
Am vorbit si cu colegi avocati care nu sunt deloc incantati sa acorde asistenta juridica la DICOT...
Este destul de incordata atmosfera acolo...dar...infractiunile grave trebuie cercetate de organisme specializate.