avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... cum sa rezolv cererea unor clienti
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

cum sa rezolv cererea unor clienti

Am deschis un magazin mixt la tara,problema este ca,destul de multi clienti,imi cer sa comercializez si bauturi alcoolice,mentionez ca magazinul se afla la mai putin de 50 m de o scoala.Pot sa vand bauturi alcoolice ambalate?
Cel mai recent răspuns: ContSters158230 , utilizator 10:56, 21 Decembrie 2010
Din cate stiu, nu. Trebuie intrebat la Primaria locala. sa va interesati de hotarari ale Consiliului local.
Hotărâre nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor

Art. 1. - În incinta unităţilor de învăţământ de toate gradele, a căminelor şi locurilor de cazare pentru elevi şi studenţi, în curţile acestor imobile, precum şi pe trotuarele sau pe aleile de acces în aceste unităţi, se interzice comercializarea ori expunerea spre vânzare a băuturilor alcoolice, a tipăriturilor şi înregistrărilor audio şi video cu conţinut obscen.
În spaţiile prevăzute la alin. 1 - cu excepţia celor afectate învăţământului superior - se interzice, de asemenea, şi comercializarea ori expunerea spre vânzare a ţigărilor şi a celorlalte produse din tutun.
Art. 2. - Prevederile art. 1 se aplică şi agenţilor economici care deservesc bufetele de incintă sau asigură aprovizionarea elevilor şi studenţilor cu produse de panificaţie şi băuturi răcoritoare, având, în acest scop, acceptul de funcţionare din partea conducerilor unităţilor de învăţământ respective.


LEGEA 148/2000 - privind publicitatea

Art. 11. - Se interzice publicitatea pentru băuturile alcoolice şi pentru produsele din tutun în incinta unităţilor de învăţământ şi a unităţilor de asistenţă medicală sau la o distanţă mai mică de 200 metri de intrarea acestora, măsurată pe drum public.
Art. 12. - Publicitatea pentru băuturi alcoolice şi pentru produsele din tutun nu este permisă în publicaţii destinate în principal minorilor, în sălile de spectacole înainte, în timpul şi după spectacolele destinate minorilor.
Art. 13. - (1) Publicitatea pentru băuturile alcoolice şi pentru produsele din tutun nu este permisă nici în condiţiile în care:
a) se adresează minorilor;
b) înfăţişează minori consumând aceste produse;
c) sugerează că băuturile alcoolice sau produsele din tutun sunt dotate cu proprietăţi terapeutice sau că au un efect stimulativ, sedativ ori că pot rezolva probleme personale;
d) dă o imagine negativă despre abstinenţă;
e) evidenţiază conţinutul în alcool al băuturilor alcoolice, în scopul stimulării consumului, sau face legătura între alcool şi conducerea unui vehicul;
f) nu conţine inscripţii-avertisment, în limba română, pentru produsele din tutun.

In acest caz mai ramane de vazut daca exista un HCL privind interzicerea bauturilor alcoolice iar daca nu exista le puteti comercializa mai ales ca vindeti doar ambalat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege deschidere baruri/cafenele in apropierea scolilor. nicoleta vomvea nicoleta vomvea Buna ziua, Doresc sa imi deschid un mic bar/cafenea si spatiul pe care l-am gasit de inchiriat este in apropierea unei scoli (cca 50 m de scoala). Am ... (vezi toată discuția)
Reglementarea consumului de alcool si tutun adinna66 adinna66 As dori sa aflu daca si cum se pedepseste un adult/persoana fizica, altul decat parintele, prin intermediul caruia un minor are acces la tutun si alcool. (vezi toată discuția)
Vânzarea de alcool in parcuri chiosc Alex b1 Alex b1 Buna ziua În curând urmează să iau un mic chioșc in parcul unui oras unde se vinde vata si floricele. Întrebarea mea este daca pot vinde si băuturi ... (vezi toată discuția)