avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reglementarea consumului de alcool si tutun
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reglementarea consumului de alcool si tutun

As dori sa aflu daca si cum se pedepseste un adult/persoana fizica, altul decat parintele, prin intermediul caruia un minor are acces la tutun si alcool.
Cel mai recent răspuns: Sanjay , utilizator 19:21, 21 Iunie 2018
Legea 349 din 2002 (modificată 2012) interzice explicit vânzarea de tutun minorilor. “Unităţile care comercializează sau deţin automate pentru vânzarea produselor din tutun sunt obligate: să afişeze la loc vizibil interzicerea vânzării produselor din tutun tinerilor sub 18 ani și să afişeze cuantumul amenzii aplicate pentru nerespectarea prevederilor. În autorizaţia sanitară de funcţionare a unităţilor care comercializează produse din tutun se introduce o clauză specială de interzicere a vânzării produselor din tutun tinerilor sub 18 ani.“

Și comercializarea alcoolului este la fel de clar legiferată. Legea nr. 61/1991 (republicata 2011) interzice “servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor”, iar hotărârea de Guvern 128/1994 împiedică “expunerea spre vânzare a băuturilor alcoolice” în interiorul unităților de învățământ.

Amenzile prevăzute pentru încălcarea acestor legi sunt cuprinse între 2500 și 5000 de lei.
Vreau sa știu unde putem se depunem reclamație impotriva o magazin care a vândut alcohol la un minor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzarea de alcool in parcuri chiosc Alex b1 Alex b1 Buna ziua În curând urmează să iau un mic chioșc in parcul unui oras unde se vinde vata si floricele. Întrebarea mea este daca pot vinde si băuturi ... (vezi toată discuția)
Cum sa rezolv cererea unor clienti leontin68 leontin68 Am deschis un magazin mixt la tara,problema este ca,destul de multi clienti,imi cer sa comercializez si bauturi alcoolice,mentionez ca magazinul se afla la ... (vezi toată discuția)
Rog urgent raspuns, are legatura cu scoala lilicrin lilicrin Nu stiu unde exact se incadreaza acest subiect dar eu il postez aici. Niste parinti din zona m-au rugat sa ma interesez ce pot ei sa faca pentru a stopa ... (vezi toată discuția)