avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

apel

dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova?
Cel mai recent răspuns: alexandradiana89 , utilizator 11:46, 26 Mai 2011
Art. 363 C.pr.pen. prevede:
Art. 363. - (1) Termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel.
(2) Pentru procuror, termenul curge de la pronunţare. În cauzele în care procurorul nu a participat la dezbateri, termenul curge de la înregistrarea la parchet a adresei de trimitere a dosarului. După redactarea hotărârii, instanţa este obligată să trimită de îndată dosarul procurorului, iar acesta este obligat să-l restituie după expirarea termenului de apel.
(3) Pentru partea care a fost prezentă la dezbateri sau la pronunţare, termenul curge de la pronunţare. Pentru părţile care au lipsit atât la dezbateri, cât şi la pronunţare, precum şi pentru inculpatul deţinut ori pentru inculpatul militar în termen, militar cu termen redus, rezervist concentrat, elev al unei instituţii militare de învăţământ, ori pentru inculpatul internat într-un centru de reeducare sau într-un institut medical-educativ, care au lipsit de la pronunţare, termenul curge de la comunicarea copiei de pe dispozitiv.
(4) În cazul prevăzut în art. 362 lit. e), calea de atac poate fi exercitată de îndată după pronunţarea încheierii prin care s-a dispus asupra cheltuielilor judiciare şi cel mai târziu în 10 zile de la pronunţarea sentinţei prin care s-a soluţionat cauza. Judecarea apelului se face numai după soluţionarea cauzei, afară de cazul când procesul a fost suspendat.
;)
daca inculpatul este arestat, cand trebuie platite cheltuielile de judecata si daunele morale + daunele materiale? Mentionez ca este un proces pentru ucidere din culpa.
Numai dupa finalizarea procesului penal, respectiv cand hotararea va deveni irevocabila. Doar atunci aceasta se poate aduce la indeplinire de buna voie sau prin executare silita, deoarece pana la final, solutiile pot fi diferite fata de hotararea instantei de fond. ;)
Un dosar pentru ucidere din culpa se afla pe rol la Curtea de Apel (apel). Cand s-a discutat mentinerea starii de arest a inculpatului, solutia pronuntata a fost de a inlocui masura arestarii cu masura de a nu parasi tara. Solutia a fost pronuntata pe data de 18.05.2011, parchetul a declarat recurs. Pana astazi 25.05.2011 recursul nu a fost inregistrat la ICCJ. Imi puteti spune in cat timp trebuie inregistrat si judecat recursul? Va multumesc!
termenul este de 10 zile,in cazuri exceptionale fiind de 3 zile .

Alte discuții în legătură

Admiterea cererii de revocare a masurii arestarii preventive danielungureanu31 danielungureanu31 Buna seara! Am o mare nelamurire: In cazul admiterii cererii de revocare a masurii arestarii preventive a inculpatului, se dispune punerea de indata in ... (vezi toată discuția)
Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva - competenta si publicitate cezarad cezarad Doresc sa va intreb cine judeca o contestatie la arestarea preventiva pentru o infractiune care cade in competenta Judecatoriei? Tribunalul sau Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)