avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DREPTURI SI PBLIGATII PENTRU CUTATOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DREPTURI SI PBLIGATII PENTRU CUTATOR

Am o ruda bolnava de Parkinson in faza avansata.Sotia lui este deja numita curator. Din cauza bolii persoana respectiva isi cheltuieste toata pensia la jocuri de noroc si diverse alte ciudatenii, nedand niciun ban in casa pentru alimente, intretinere, curent electric etc. Mai mult,a facut imprumuturi la banci si cauta sa faca in continuare. Pe scurt situatia este dezastruoasa in acea familie. Care ar fi posibilitatea ca sa fie obstructionat accesul sau la bani, acestia trecand in administrarea sotiei sau a familiei, stiind ca internarea lui intr-un sanatoriu de specialitate nu este posibila deoarece dupa cate stiu asa ceva aici in tara nu exista, iar sotiei lui ii este imposibil sa il intretina din pensia ei. Un amanunt in plus este acela ca face crize de nervi cu si fara motiv, si in aceste conditii sotia lui se teme pentru viata ei. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:20, 29 Decembrie 2010
Cred ca este mai aproape imposibil de realizat acest lucru deoarece persoana in cauza,chiar daca este bolnava de "boala lui Prkinson" nu este iresponsabila si nu cred ca ar fi de acord de buna voie sa obtina intretinerea sa de catre alte persoane.
Pana la urma,chiar daca nu suna cum trebuie,fara a dori sa fiu cinic: sunt banii lui si ii cheltuieste cum vrea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie de necrezut , .... nicoleta001 nicoleta001 Buna ziua . Am un frate , mai mare decat mine cu 15 ani , ce este bolnav psihic si se afla internat in institutii specifice ale statului ( actualmente se afla ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere kat kat Am hotarare judecatoreasca pentru plata pensiei de intretinere stabilita la salariul minim pe economie inca din luna noiembrie anul 2007 , pensie stabilita ... (vezi toată discuția)