avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Buna ziua tuturor,
Interbarea mea este
-daca am adus masina in septembri in tara,la RARo sa fie dusa masina doar la anu(trebuie sa adun bani pt a putea plati taxele), o sa platesc vechea taxa sau cea noua?In afara de contractul de vinzare-cumparare(cea din germania),ce acte mai am nevoie ca sa pot dovedi ca masina a fost adusa in 2010?
Multumesc,edit
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
edyt72, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters158053 , utilizator 14:13, 8 Februarie 2011
daca apar reglementari legale - exact cum a fost la inceputul anului 2009, cand a fost un termen de 20 de zile in care plateau pe vechea taxa cei care faceau dovada ca au achizitionat masina inainte de 15 decembrie 2008 - atunci o sa platiti in 2011 la valoarea taxei care este acum
dar nu cred
in 2011 in mod normal, daca se mareste taxa veti plati la acel nivel, chiar daca ati luat masina in 2010 sau in 2009
la finante va prezentati cu BICI, documentul de la RAR daca aveti depreciere, cartea masinii, contractul de vanzare-cumparare si brieful din care sa reiasa data primei inmatriculari in strainatate (traducere obligatorie la traducator autorizat). Completati o cerere, vi se emite decizia de plata, cu aceasta si cu chitanta va duceti la politie
eu stiu ca masinile cumparate in 2010 le poti face rar si tot ce trebuie toata luna ianuarie 2011 si le poti inmatricula cu vechea taza pana la 1 martie.
Multumesc
Multumesc pentru raspunsuri,edit
a aparut ordonanta 118 pe 2010

Alte discuții în legătură

Vanzatorul nu este proprietarul din brief. auto cump. din germania. marian89 marian89 Buna ziua, Am cumparat o masina din Germania de la un dealer (AB Automobile), care la randul sau a cumparat masina de la proprietar (Christian). In Brief ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina emanuellen emanuellen Buna,am cumparat un Opel Corsa in Germania. Nu am avut inca masina in viata mea ,va rog sa-mi spuneti ce am de facut pas cu pas,ca sa fiu in regula cu actele ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare veche csongrasz csongrasz Buna ziua! Am cumparat o masina pe data de 25 ianuarie 2011. Am depus actele la finante pe data de 27 ianuarie sa-mi calculeze taxa de poluare veche. Au luat ... (vezi toată discuția)