avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am cumparat o masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am cumparat o masina

Buna,am cumparat un Opel Corsa in Germania. Nu am avut inca masina in viata mea ,va rog sa-mi spuneti ce am de facut pas cu pas,ca sa fiu in regula cu actele si sa pot circula linistita.Asigurare am pentru o luna doar si banuiesc ca in acest interval ar trenui sa rezolv si actele.Multumesc,o sera placuta:-/
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 14:18, 24 August 2008
Si eu mi-am cumparat anul trecut o masina din Ge si am nevoita sa o inmatriculez. din pacate, in acea perioada, lucram la o sc care nu imi permitea nici macar o zi libera, asa ca m-am tot invoit si invoit pana s-au saturat de mine. prima data trebuie sa duci masina intr-un service sa ii faca o verificare tehnica si electrica (la computerul de bord). te costa cam 100 lei. daca trebuie sa remediezi vreo defectiune, fa-o ptr ca urmatorul drum pe care il ai de facut este la RAR (Registrul Auto Roman). Te costa peste 300 lei si consta in mare: verificarea franelor fata/spate, noxelor, identificarea masinii (adik vf daca e ceea ce scrie in brief) si altele. eu am fost reprogramata la RAR ptr ca aveam toba sparta si testul cu noxele nu mi-a iesit ok. service-cost-rar.. uof. #-o daca treci cu brio ITP RAR (ptr masinile din afara, primul ITP se face la RAR, dup-aia poti sa faci la orice service autorizat), mai ai de asteptat cartea de identitate a masinii... te sfatuiesc sa iti faci cat mai multe copii xerox la documente. trebuie sa mergi la un birou de traduceri ptr actele masinii (brief), pe care trebuie sa le legalizezi la un notar public (80 lei). mai ai de achitat la primarie 2 taxe, una ptr numar definitiv, si una insemnand impozitul pe masina (total 100 lei). o alta taxa o ai de platit la politie la "inmatriculari"(cca 50 lei) ptr placutele de inmatriculare unde trebuie sa prezinti numere de Ge ale masinii (fara numere nu ai voie sa circuli) si chitantele de la masina, contractul de vanzare cumparare.. dar mai bine du-te la inmatriculari si vezi exact actele. sper ca nu vrei si numar preferential, ptr ca ai mai mult de umblat. alta taxa, iar politie, numere provizorii, alta taxa, placute, numere definitive. nu merita. mie mi-a picat un numar perfect normal.. trebuie sa mai achiti si asigurarea masinii, adik sa iti daci RCA. eu am fost insistenta si am tot intrebat in stg si in dr ce anume am de facut ptr a-mi inmatricula masina. :(( lumea nu a fost prea intelegatoare si receptiva la nevoile mele. :-/ o sa te izbesti de aglomeratie, imbulzeala, caldura si multi nervi. mda.. eu acum imi vand masina.. :))) VW Lupo 1.4. :) daca mai ai nelamuriri, intreaba-ma si o sa incerc sa imi amintesc si poate te ajut.
Multumesc foarte mult,deci trebuie sa ma inarmez cu bani si rabdare...dar stiu macar de unde se incepe.E adevarat ca taxa de poluare o platesc numai cei care aduc masina de afara??Mi-a spus cineva,nu-mi vine a crede..dar mi-a mai spus ca sa o platesc si pe urma sa dau statul in judecata pentru ca o sa cistig=D>
taxa trebuie sa o platesti ptr ca fara ea nu iti poti inmatricula masina. sa pastrezi o copie a chitantei de la Finante unde achiti taxa ptr ca o vei depune la politie cu restul chitantelor si brieful origina, etc.. asta ca sa ai cu ce sa dai in judecata. dar in locul tau nu m-as mai complica , un proces implica mai multe.:( Eu am platit taxa mediu (poluare) 1050 lei, curs valutar la 3.55 lei cand Euro era 3.10 lei. #-o nu tocmai firesc, dar nu am avut de ales. :) multumeste-te ca iti poti inmatricula masina si nu ramai cu ea pe tusa ca iti vor expira numerele. bucura-te de ea, iti vor ajunge nervii facuti ptr acte, nu iti mai trebuiesc altii cu tribunalul. poti sa iti calculezi taxa de poluare pe www.mfinate.ro(taxa poluare) unde trebuie sa completezi cu anul masinii, cmc, motorul, si noxele emise. (pe care le afli de la RAR). ce capacitate cilindrica are motorul? euro cat? anul fabricatiei? noxele emise le gasesti in cartea service. eu stiu ca ptr toate masinile se plateste taxa de poluare, nu numai cele aduse din afara. cine ti-a zis ca nu toate, nu a mentionat faptul ca si ptr masinile noi din Ro (indiferent de marca) se va plati taxa de poluare. nu platesc taxa cele care sunt deja inmatriculate in Ro. :D mai vb..
Multumesc mult,am calculat taxa de poluare si trebuie sa platesc aproape 900 eu,e cam mult fata de ca masina a costat 2300eu,Dar asta este.Nu m-am gindit serios sa dau statul in judecata,a fost numai o intrebare,poate voi ati auzit si sinteti mai bine informati?!!Masina mea va sosi la sfirsitul lunii,as putea sa ac ceva pina atunci sa mai cistig timp??O zi frumoasa iti doresc
pai.. pana la sfarsitul lunii tine-te de job si castiga niste banuti ... :D ca o sa ai nevoie, dupa cum zici si tu chiar. nu vreau sa te descurajez, numai ca mie masina mi-a mancat de la inceputul anului 50.000.000 lei vechi... asa ca in loc sa imi cumpar cate ceva mie , am bagat in reparatii, revizii, filtre, bucse, directie, distributie, ulei, suspensii, etc.. #-o si m-am gandit ca mai bine ... ma duc la job cu autobuzul. e la si jumatate de pret fata de benzina pe care o puneam.. plus ca s-a si scumpit carburantul. :(( tie ptr ce iti trebuie masina? pe mine fitza m-a costat muuuuult.

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto masina din germania dan73nik dan73nik As dori sa cumpar o masina din Germania, ca apoi sa o inmatriculez in Romania. Ce stiti despre inmatricurea pe baza de factura ? Influenteaza asupra taxei de ... (vezi toată discuția)
Masina cu numere vechi serbanmaria serbanmaria Ajutati-ma si pe mine cu o problema. Am o masina cu numere vechi pe numele socrului meu care a decedat acum 15 ani. Vreau sa o inmatriculez si nu stiu ce pasi ... (vezi toată discuția)
Nu pot inmatricula masina!!!! smaranda2001 smaranda2001 Buna ziua! Am adus acum o luna o masina din germania care a fost fabricata initial pentru Arabia Saudita.Masina a fost rulata in germania,cu numere de ... (vezi toată discuția)