avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie militara

Am fost disponibilizat cu drept de pensie militara in 1998. Am 52 ani si lucrez la o firma privata de 9 ani. La 55 ani se vor adauga anii lucrati in civilie la pensia militara sau la 65 ani voi primi o pensie de la cass si una militara?
Va multumesc si va urez LA MULTI ANI!
Octav. octav_stoian2003@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Elena Mihaela SPATARESCU , Consilier juridic 07:57, 30 Decembrie 2010
E o mare dilema! Personal, n-am reusit sa citesc legea unitara a pensiilor decat pe sarite. Subiectul ma intereseaza, ca sotul meu este cam in aceeasi situatie. Oricum din ceea ce eu am citit rezulta ca odata cu intrarea acestei legi in vigoare (26.12.2010) pensionarii militari care au fost disponibilizati pana acum ar trebui sa fie considerati beneficiari ai unei pensii anticipate. Efectul este acela ca, in perioada de anticipare, nu este permis sa lucrezi. M-am uitat pe anexa 6, cea cu varstele standard de pensionare, precum si pe articolul ce se refera la reducerile de varsta aplicabile militarilor ce au lucrat in conditii deosebite sau speciale. Conform acestei legi, varsta standard de pensionare (anexa 6) se reduce cu un numar de ani, in functie de perioadele lucrate in conditiile geosebite sau speciale. Eu am facut un calcul pentru al meu sot si am ajuns la concluzia ca n-ar trebui sa fie sub nicio forma penalizat la cuantumul pensiei.
Cu privire la intrebarea dvs. apreciez ca trebuie avuta in vedere noua reglementare, respectiv varsta standard de pensionare conform anexei 6 din lege. La acea data va trebui sa se adauge pensia obtinuta in civilie la cea obtinuta ca militar. Insa, eu nu am vazut nicio prevedere in noua lege in acest sens. Oricum nu cred ca trebuie sa se aiba in vedere varsta de 65 de ani, intrucat la aceasta varsta trebuie sa se ajunga abia in 2030. Pana atunci, varsta standard de pensionare creste treptat, astfel incat varsta de pensionare in cazul dvs. este in mod sigur diferita de cea a celui care a fost disponibilizat in 2008, de exemplu.

AN NOU CU MAI MULTA LINISTE! LA MULTI ANI.
Abia dupa o mai atenta citire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala - mai lionora lionora Acum cu reorganizarea MAI pot sa ma pensionez anticipat partial daca am 17 ani de politie , 2 ani ca militar angajat la MApN si 4 ani in civilie. am virsta de ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta ContSters183851 ContSters183851 Beneficiez de pensie de invaliditate din 28.07.2010 si doresc sa stiu cand voi trece la pensie pentru limita de varsta. -nascut iulie 1967 -am lucrat ca ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare pentru militari Dreptul muncii Dreptul muncii Cat este varsta de pensionare pentru militari, acum cu noua lege a pensiilor? A ramas la 55 ani sau este la 60 de ani, pentru fiecare caz in parte (in functie ... (vezi toată discuția)