avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala - MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala - MAI

Acum cu reorganizarea MAI pot sa ma pensionez anticipat partial daca am 17 ani de politie , 2 ani ca militar angajat la MApN si 4 ani in civilie. am virsta de 41 ani.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:47, 16 Iunie 2011
Va rog sa reveniti cu data nasterii dvs.
sunt nascut in 13 septembrie 1970
Nu puteti beneficia de pensie la varsta prevazuta in anexa 6 a Legii nr. 263/2010 intrucat n-ati realizat stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 de ani. Chiar daca l-ati fi realizat, pensie anticipata partiala vi s-ar cuvenit cu 5 ani inainte de a implini varsta standard de pensionare de 60 de ani, respectiv la 55 de ani, cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare de 30 de ani.

Daca veti fi disponibilizat, adica daca nu veti mai lucra in sistem militar, veti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani si de pensie anticipata partiala la 60 de ani, conform anexei 5 a Legii nr. 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata mapn leusan leusan Pentru o persoana care a lucrat in sistemul MApN ,timp de 16 ani numai la grupa I-a si mai are de lucrati 10 ani la Grupa a II-A, are 45 de ani.Poate sa se ... (vezi toată discuția)
Despre pensionarea anticipata - activitate in sistem militar marian4ever72 marian4ever72 Sunt interesat daca anii lucrati ca sergent angajat in Jandarmeria Romana se caculeaza la pensia militara .Am 14 ani lucrati ca subofiter , 2 ca sergent + 1 ... (vezi toată discuția)
Militar in rezerva - pensionare barbos barbos Sunt militar in rezerva si doresc sa aflu cand si in ce conditii pot sa beneficiez de pensie. Am vechime efectiva in M.Ap.N. de 15 ani si 3 ani scoala ... (vezi toată discuția)