avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata in sistemul bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata in sistemul bugetar

care este durata minima si maxima de concediu fara plata pe care poti sa o iei intrun an fiind politist?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 2 Ianuarie 2011
Potrivit HG nr.1.578 din 18 decembrie 2002 privind condiţiile în baza cărora poliţistul are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii şi învoiri plătite, concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament şi recuperare :
Art. 21. - (1) Poliţiştii au dreptul la concediu fără plată, a cărui durată însumată poate fi de 30 de zile calendaristice anual, pentru rezolvarea următoarelor situaţii personale:

a) pregătirea şi/sau susţinerea examenelor de admitere, de finalizare a anilor de studii sau de absolvire a celei de-a doua/treia facultăţi;
b) susţinerea examenelor nepromovate de admitere la doctorat sau în instituţii de învăţământ superior, a celor de an universitar ori de licenţă (diplomă) pentru pregătirea cărora au beneficiat de concediu de studii;
c) prezentarea la concurs în vederea ocupării unui post în altă unitate.
(2) Concedii fără plată cu durata de până la 30 de zile calendaristice anual pot fi acordate şi pentru rezolvarea altor probleme personale ale poliţiştilor.

(3) În mod excepţional, poliţiştii au dreptul la concedii fără plată, cu durată însumată între 30 şi 90 de zile calendaristice anual, în următoarele situaţii:

a) tratament medical efectuat în străinătate pe durata recomandată de medic, fără a depăşi însă 90 de zile, dacă cel în cauză nu beneficiază, potrivit legii, de concediu medical şi de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, precum şi pentru însoţirea soţului sau, după caz, a soţiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, soră, părinte - pe timpul cât aceştia se află la tratament în străinătate;
b) pentru alte motive temeinic fundamentate.
(4) Concediile fără plată se aprobă de conducerea unităţii, la cererea poliţistului, şi se comunică compartimentelor financiar-contabilitate şi resurse umane.

Art. 22. - (1) Pe perioada concediilor fără plată poliţiştii îşi păstrează calitatea avută.

(2) Perioadele concediilor fără plată acordate în condiţiile art. 21 nu constituie vechime în serviciu şi nu se iau în calcul la stabilirea stagiului minim în gradul profesional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de subofiter mai si concediu fara plata sau autosuspendare chiriladaniel2006 chiriladaniel2006 Sunt tatal unui copil diagnosticat cu autism ,in varsta de 10 ani,incadrat in grad de handicap grav ,incadrat in cadrul Jandarmeriei ca subofiter si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Perioada de suspendare din functia de politist raluca_st raluca_st Buna ziua! Intrebarea mea este:un functionar public cu statut special (politist), poate beneficia de suspendare din functie , suspendare la cerere, pentru o ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata CatalinEu CatalinEu Care este perioada maxima de acordare concediu fara plata in Ministerul Afacerilor Interne? Ce act reglementeaza acest lucru? Multumesc (vezi toată discuția)