avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de suspendare din functia de politist
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de suspendare din functia de politist

Buna ziua!
Intrebarea mea este:un functionar public cu statut special (politist), poate beneficia de suspendare din functie , suspendare la cerere, pentru o perioada de 1 an?
Daca da, care este baza legala
Multumesc!.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 24 Noiembrie 2014
HG 1578/2002 privind conditiile in baza carora politistul are dreptul la concedii de odihna, concedii de studii si invoiri platite, concedii fara plata, bilete de odihna, tratament si recuperare :
Art.21
(1) Politistii au dreptul la concediu fara plata, a carui durata insumata poate fi de 30 de zile calendaristice anual, pentru rezolvarea urmatoarelor situatii personale:
a) pregatirea si/sau sustinerea examenelor de admitere, de finalizare a anilor de studii sau de absolvire a celei de-a doua/treia facultati;
b) sustinerea examenelor nepromovate de admitere la doctorat sau in institutii de invatamant superior, a celor de an universitar ori de licenta (diploma) pentru pregatirea carora au beneficiat de concediu de studii;
c) prezentarea la concurs in vederea ocuparii unui post in alta unitate.

(2) Concedii fara plata cu durata de pana la 30 de zile calendaristice anual pot fi acordate si pentru rezolvarea altor probleme personale ale politistilor.

(3) In mod exceptional, politistii au dreptul la concedii fara plata, cu durata insumata intre 30 si 90 de zile calendaristice anual, in urmatoarele situatii:
a) tratament medical efectuat in strainatate pe durata recomandata de medic, fara a depasi insa 90 de zile, daca cel in cauza nu beneficiaza, potrivit legii, de concediu medical si de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, precum si pentru insotirea sotului sau, dupa caz, a sotiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, sora, parinte - pe timpul cat acestia se afla la tratament in strainatate;
b) pentru alte motive temeinic fundamentate.

(4) Concediile fara plata se aproba de conducerea unitatii, la cererea politistului, si se comunica compartimentelor financiar-contabilitate si resurse umane.

Art. 22
(1) Pe perioada concediilor fara plata politistii isi pastreaza calitatea avuta.
(2) Perioadele concediilor fara plata acordate in conditiile art. 21 nu constituie vechime in serviciu si nu se iau in calcul la stabilirea stagiului minim in gradul profesional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de subofiter mai si concediu fara plata sau autosuspendare chiriladaniel2006 chiriladaniel2006 Sunt tatal unui copil diagnosticat cu autism ,in varsta de 10 ani,incadrat in grad de handicap grav ,incadrat in cadrul Jandarmeriei ca subofiter si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata CatalinEu CatalinEu Care este perioada maxima de acordare concediu fara plata in Ministerul Afacerilor Interne? Ce act reglementeaza acest lucru? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in sistemul bugetar jeanina_stoica jeanina_stoica care este durata minima si maxima de concediu fara plata pe care poti sa o iei intrun an fiind politist? (vezi toată discuția)