am o situatie tare aiurea, in februarie 2010, fratele meu a fost la targ sa cumpere un auto, a gasit o masina si a platit o arvuna de 100 eur, a facut o chitanmta de mana cu vanzatorul. Intre timp am vorbit cu el si l-am convins sa nu ia masina, mi se parea suspect de ieftina si nu eram un fan al marcii respective. Masina era pe firma. Azi primesc o citatie, pe numele fratelui meu, se pare ca firma pe care era auto a intrat in insolventa si se solicita instantei desfiintarea tuturor contractelor anterioare si repunerea partilor in situatia anterioara. Pana aici e totul ok, dar acel individ care administra societatea intrata in insolventa practic s-a folosit de numele fratelui meu si facut o factura pe intreaga valoare a auto, factura nu este semnata de fratele meu, deci este un document nul dupa parerea mea, in plus tranferul de proprietate al auto neavand loc. Ce putem face, daca solicitam de la ADM financiara un certificat fiscal sa se vada ca nu a avut niciodata acel auto sau de la politie o hartie ar fi bine? m-am gandit si la varianta unei plangeri penale, deoarece aici e clar un caz de inselaciune, in plus au fost chemate in instanta inca 26 de persoane care chiar ar fi achizitionat auto de la acest individ.
ce parere aveti? ce i se poate intampla fratelui meu?sincer luvcrez intr-un domeniu in care se fac extrem de multe fraude, dar asa ceva nu am mai auzit pana acum.
fratele ii poate face plangere pt fals si uz de fals si ar trebui sa se prezinte in instanta si sa zica care e realitatea. poate ar ajuta si o adeverinta de la administratie cu ce masini s-au pus pe rol sau nu, in perioada respectiva
bine ca nu a cumparat-o.
asa ma gandeam si eu sa procedam, oricum mi se pare aberant ca inainte sa fie citat nu s-au facut nici un fel de verificari, singurul doc in baza caruia a fost citat fiind acea factura completata integral si semnata de catre vanzator.
am primit o noua citatie cu un nou termen, , am depus la dosar si certificat fiscal din care reiese ca nu exista acea masina pe numele fratelui meu, ce sfaturi imi dati ce pot face in continuare