avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... culpa exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

culpa exclusiva

Buna ziua,
va rog sa ma lamariti ce reprezinta intr-un dosar de divort ,culpa exclusiva/
Mentionez ca cererea divortului este solicitata din culpa comuna,daca nu se recurge la culpa exclusiva,este un divort cu minori(11 ani un copil) este obligatoriu ca paratul sa fie prezent la proces chiar daca este de acord cu divortul?
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 21:15, 4 Ianuarie 2011
culpa exclusiva inseamna ca se solicita desfacerea casatoria din vina exclusiva a unuia din sot. nu este obligatoriu ca paratul sa se prezinte la proces. este esential sa se indeplineasca procedura de citare cu paratul.
multumesc frumos,
credeti ca se termina procesul doar cu o singura infatisare?
In cauza urmeaza sa fie citata si Autoritatea Tutelara care va depune la dosar o ancheta sociala, ma indoiesc ca acea ancheta se va gasi la dosar la primul termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)
Soțul mi-a intentat divorț din culpă exclusivă. este posibil ca la prima înfățișare în instanță să se pronunțe hotărârea de divorț pe baza probelor administrate? ramona45 ramona45 buna ziua sotul mi a intentat divort din culpa exclusiva este posibil ca la prima infatisare in instanta sa se pronunte hotararea de divort pe baza probelor ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori ioana90 ioana90 Buna, eu sunt casatorita in Romania si de 2 ani traiesc in Italia, fiind despartita de sotul meu. Avem o fetita de 4 ani impreuna caruia am trimis mereu bani ... (vezi toată discuția)