Fam noastra se confrunta cu o problema -
bunicul sotul a decedat in anul 2008 - februarie. la o saptamana de la data decesului, mostenitorii(soacra mea si fratii acestia)au aflat ca primaria prin hot de cons local a dat una din soprafetele despre care noi credeam ca ne apartine unor tineri. sedinta de consiliu se pare ca aavut loc chiar la 2 zile dupa decesul batranului. aceasta suprafata de teren este in intravilan si se afla in vecinatatea suprafetei de teren pe care se afla si casa batraneasca. practic sunt terenuri gemene, siameze daca vreti). D-na de la Cadastru sustinea sus si tare ca terenul apartine primariei si nu defunctului, intrucat nu are act de proprietate pe acel teren. Intradevar nu exista titlu de proprietate pe acel teren pentru ca batranul inca il astepta sa-i vina de la primarie. terenul figureaza in rolul batranului, asa cum am constatat solicitand hartia de la biroul de impozite si taxe, pentru a putea deschide succesiunea. daca terenul figureaza in rolul batranului, inseamna ca este trecut si in Reg Agricol? Putem solicita de la Primarie sa vedem Reg Agricol? Cautand pe net nu am putut gasi nimic in care sa se scrie ca pot solicita sa vad acest registru si ca Primaria are obligatia sa-l arate. Problam noastra este ca d-na de la cadastru din primaria respectiva de fata cu d-na primar cand a vazut ca terenul figureaza in rolul batranului a strigat - Scoate-l din rol - se poate asa ceva? Noi stim ca batranul a facut o cerere pe data de 13 martie 1991 pentru constituirea dreptului de proprietate pentru acest teren si el astepta inca sa-i vina titlul acasa de la primarie, dar primaria nu l-a trimis. probabil ca in urma cererii, terenul a fost trecut in rolul batranului, nu-i asa? mostenitorii au facut cerere pentru modificarea tilului de proprietate pe care il avea batranul, cu acea suprafata de teren, urmand ca primaria sa le dea raspuns in termen de 30 de zile, deasemenea au lasat la primarie titlul de proprietate in original.(acest lucru se intampla pe data de 5 martie2008). astazi iar a venit d-na de la cadastru impreuna cu un vice primar din localitatea respectiva spunand ca primaria da in concesiune 500 de metri din acel teren. Noi nu am primit raspunsul primariei privind cererea facut in data de 5 martie, suntem pur si simplu socati de tupeul d-nei de la cadastru si nu intelegem de ce. Terenul respectiv a fost intotdeauna folosit ca gradina de catre batran si de socri acestuia inaintea lui. Terenul are gard de imprejmuire facut, caminul de apa pentru casa se afla tot pe acest teren, exita vie cultivata aici si inainte sa moara batranul nu a fost anuntat niciodata ca terenul nu ii apartine de drept. era anuntat sa-si ia nisipul de la poarta dar nu era anuntat sa nu sape pe terenul primariei, cum vi se pare acest lucru? Adica primaria a aflat ca e terenul ei dupa moartea batranului? Se pare ca au asteptat sa moara ca sa poata sa il ia mstenitorilor, crezandu-se ca acestia vor putea fi pacaliti. terenul nu aeste mare, are 1500m se afla in intravilan, dar nu are o valoare foarte mare, este o chestiune mai mult de principiu, nimeni din familie nu este ahtiat dupa pamant. dar cand ii vedem atat de... ne ambitioneaza acest lucru. Va rog sa-mi raspundeti ce am putea noi face acum? memoriu catre institutia prefectului? credeti ca acest lucru ar ajuta la ceva - se pare ca nici cererea facuta catre primarie nu i-a putut opri. am fost amenintati ca luni vor veni cu politia... Vrem sa mergem maine la primarie dar as vrea sa avem temele facute...
chestia cu politia e hazlie !
E drept ca la primarii se intampla multe "chestii".
Daca terenul a fost folosit de parinti, bunici etc si este in folosinta de 20ani, actiune in instanta(uzucapiune), 2-3 martori in acest sens si primiti titlu prin instanta; nu uitati sa notificati primaria si pe eventualul cumparator cu "imobil revendicat".
Hartia aceea e un document important, sa-l pastrati si-l folositi in instanta !
succes !
multumim pentru raspuns,dar daca inca nu s-a dezbatut succesiunea? pentru succesiune trebuie completate anexele acelea conform reg agricol si datorita faptului ca ni s-a retinut de catre primarie titlul de proprietate ni s-a spus sa mai amanam succesiunea pana se va lamuri situatia terenului respectiv si acesta va fi trecut in titlu.
multumim oricum.
in titlul de proprietate sunt trecute suprafetele din extravilan si terenul din intravilan pe care se afla si casa batraneasca, iar in rol la primarie exista pe langa acestea si terenul acesta de 1500m2, care este cultivat cu vie si porumb.
multumesc
Ce trebuie sa faca?
glo
o persoana are adev prin care i se recunoaste ca figureaza inscris pe rolul agricol in anii....din loc .....cu o suprafata de teren. dar nu este pus in ... (vezi toată discuția)
Mostenire
istanciu
Buna ziua
Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea situatie.
Mama mea nu a fost trecuta ca mostenitor pentru o suprafata de agricol detinuta
de bunicii ... (vezi toată discuția)